Partner hos Kammeradvokaten undrer sig over klients adfærd

Advokat Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, der fører smykkedistributør Jesper Nielsens omdiskuterede sag mod Pandora, kalder det problematisk, at han igen har solgt andele i en potentiel gevinst på Facebook.
Der er risiko for, at folk køber katten i sækken, når smykkedistributør Jesper Nielsen (billedet) sælger andele af en gevinst, der ikke har vist sig endnu, mener partner hos Kammeradvokaten Boris Frederiksen. | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Der er risiko for, at folk køber katten i sækken, når smykkedistributør Jesper Nielsen (billedet) sælger andele af en gevinst, der ikke har vist sig endnu, mener partner hos Kammeradvokaten Boris Frederiksen. | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
AF JESPER HØBERG

Der er intet sagligt belæg for at hævde, at smykkedistributør Jesper Nielsen er blevet milliardær fra den ene dag til den anden.

Det siger advokat og partner i Kammeradvokaten Boris Frederiksen – Jesper Nielsens allierede i kampen for at få milliarder ud af en earn out-aftale med Pandora – efter at smykkeentreprenøreni sidste uge meldte ud, at han havde opskrevet værdierne i sit personlige holdingselskab, Dacamase Holding, fra 318 mio. kr. til 1,8 mia. kr.

Jesper Nielsen vil ikke selv fortælle, hvad der ligger bag milliardopskrivningen, ud over at der er tale om en "positiv hændelse i et underliggende selskab."

Men alle underliggende selskaber er underlagt Boris Frederiksens kontrol, efter at han i 2017 blev indsat som kurator i familien Nielsens fallerede holdingselskab, Dojajean Holding. Og herfra er meldingen klar:

"Jesper Nielsen har ikke fået nogen aktuel viden om forhold i Dojajean eller Kasi, som sagligt kan begrunde en opskrivning af værdierne i hans holdingselskab," siger han.

Dojajean ejer Kasi ApS, som i årevis har ligget i krig med Pandora om yderligere penge fra den earn out, der blev indgået i 2010, da Pandora købte Kasi ud af smykkekoncernens ejerkreds.

Jesper Nielsen hævder, at han er blevet snydt for et milliardbeløb. Selv om sagen er omgærdet af streng fortrolighed for sagens parter, er det en offentlig hemmelighed, at den netop nu behandles i en voldgift. Boris Frederiksen har omtalt voldgiften i orienteringer til Dojajeans kreditorer, men alligevel er han end ikke i stand til at bekræfte, at der overhovedet eksisterer en voldgiftssag, der involverer Kasi ApS og Pandora.

"Men Jesper Nielsen har ingen viden om den aktuelle udvikling i de sager, som Kasi ApS måtte være part i," siger han.

Advokaten undrer sig

Få dage efter at Jesper Nielsen havde offentliggjort opskrivningen af sine værdier på Facebook, solgte han ifølge eget udsagn 200 andele af en evt. earn out-betaling for 10.000 kr. stykket til venner på Facebook og Linkedin.

Boris Frederiksen siger, at han undrer sig:

"Jeg synes, det er problematisk, fordi han ikke har aktuel viden om forholdene i selskaberne, og dermed risikerer folk at købe katten i sækken."

Jesper Nielsen afviser kritikken. Han siger, at han har fået sin viden af en anden end Boris Frederiksen, og han fastholder, at den viden fuldt ud berettiger udmeldingen om, at værdierne i hans holdingselskab er vokset kraftigt.

"Boris og jeg kan vurdere tingene forskelligt. Han er advokat. Jeg er virksomhedsejer," siger han.

Jesper Nielsen har tidligere solgt andele i earn outen for et tocifret millionbeløb. De penge har Boris Frederiksen bedt om at få indbetalt til Kasi ApS.

Da Jesper Nielsen offentliggjorde sin milliardopskrivning, udsendte et britisk pr-bureau en pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at voldgiftsretten i en kendelse havde pålagt Pandora at åbne sine bøger, så han nu får mulighed for at lede efter dokumentation for sin påstand om, at han er blevet snydt.

Bureauet og Jesper Nielsen modsiger hinanden om, hvorvidt førstnævnte repræsenterede sidstnævnte eller et tv-hold, som er i gang med at lave en dokumentar om Jesper Nielsen.

Uanset hvad siger Jesper Nielsen dog, at han ikke kan kommentere oplysningen, og at den må stå for bureauets egen regning.

Kammeradvokaten finder forsvundne millioner i Kasi-sag

Kammeradvokaten fjerner ledelsen i familieselskab

Skat og Kammeradvokaten taber sag om 245 mio. kr. til Kasi-Jesper og DLA Piper 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også