AdvokatWatch

Tidligere koncernchef vil anke fængselsdom til Højesteret

Der bliver nu føjet endnu en side til historien om Atea-sagen, da den tidligere koncernchef Peter Hillingsøe Trans har valgt at anke landsretsdom til Højesteret.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Peter Hillingsøe Trans, som er tidligere koncernchef i Atea, blev idømt tre måneders betinget fængsel i Østre Landsret, og den dom vil han nu anke til Højesteret.

Det skriver Computerworld.

Den tidligere koncernchef blev sidste år idømt otte måneders fængsel i Byretten i Glostrup i den store Atea-sag, men ankesagen i landsretten endte med en mildere straf på tre måneders betinget fængsel.

Landsretten frifandt Peter Hillingsøe Trans for bestikkelse, som han var blevet dømt for i byretten, men han blev i stedet for dømt for medvirken til mandatsvig. Ifølge forsvarsadvokat Kåre Pihlmann er mandatsvig ikke blevet nævnt undervejs i sagen, som har varet fire år, og derfor ankes dommen nu til Højesteret.

"Vi er kede af, at vi efter fire år ender med at blive dømt for noget, som ingen har nævnt med et ord tidligere," siger Kåre Pihlmann og oplyser, at der formentlig går to til fem måneder, før Højesteret afgør, om man vil tage sagen op her.

(Denne historie er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Danmarkshistoriens største sag om bestikkelse ruller igen 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier