Skatteminister om afgørelse: Advokatnævnet har trukket en grænse her – det skal alle i branchen notere sig

Skatteminister Morten Bødskov (S) er tilfreds med, at Advokatnævnet har afgjort, at Bech-Bruun-advokaterne var inhabile, da de udarbejdede en undersøgelse om udbyttesagen. Alle i rådgiverbranchen bør studere Advokatnævnets afgørelse nøje, lyder det fra ministeren i en meddelelse. (Opdateret)
Skatteminister Morten Bødskov (S). | Foto: Sofie Mathiassen//
Skatteminister Morten Bødskov (S). | Foto: Sofie Mathiassen//

Fire advokater hos Bech-Bruun var inhabile, da de udarbejdede advokatundersøgelsen om udbytteskat for Skatteministeriet i 2017, lyder konklusionen torsdag fra Advokatnævnet.

Afgørelsen vækker glæde i Skatteministeriet, hvor den nye socialdemokratiske skatteminister Morten Bødskov kalder den tidligere skatteminister Karsten Lauritzens (V) beslutning om at klage til Advokatnævnet for "den helt rigtige beslutning".

"Afgørelsen bekræfter mig i, at Bech-Bruuns advokater aldrig burde have budt på og fået opgaven med at lave advokatundersøgelsen. Så jeg er tilfreds med, at Advokatnævnet har afgjort, at de involverede advokater var inhabile, og at salæret skal tilbagebetales. Det sender et meget vigtigt signal," udtaler Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse fra Skatteministeriet.

Det "vigtige signal" er dog ikke begrænset til Bech-Bruun, men derimod lyder der en kraftig opfordrig fra ministeriet til alle i rådgiverbranchen om at "studere Advokatnævnets afgørelse nøje".

"Advokatnævnet har trukket en grænse her, og det mener jeg, at alle i branchen skal notere sig. Både advokathuse og de enkelte rådgivere bør studere afgørelsen, så man sikrer sig, at vi undgår lignende sager i fremtiden," udtaler Morten Bødskov i meddelelsen.

"Det er selvfølgelig helt afgørende, at myndighederne kan have tiltro til de undersøgelser, der udarbejdes med ekstern bistand, men jeg mener, at det også er i advokatbranchens egen interesse at gøre sig umage og lave et ordentligt forarbejde i sådanne sager. Det er en forudsætning for branchens troværdighed," udtaler Morten Bødskov.

Ministeren planlægger at drøfte sagen med Folketingets partier efter sommerferien, fremgår det af meddelelsen, men skatteministeren udtaler allerede nu, at han ikke går ind for at foretage en ny advokatundersøgelse.

"Siden advokatundersøgelsen blev foretaget, er der jo nedsat en undersøgelseskommission, der skal se på hele forløbet med det skandaleramte Skat, herunder udbyttesagen. Så man kan sige, at vi i Folketinget allerede har taget det tungeste undersøgelsesværktøj i brug, og derfor har jeg svært ved at se, hvad en ny advokatundersøgelse skulle bidrage med," lyder det fra Morten Bødskov.

(Artiklen er opdateret kl. 15.10 med yderligere oplysninger.)

Bech-Bruun-advokater taber i udbyttesag – advokatfirmaet frifindes i Advokatnævnet

Bech-Bruun indbringer Advokatnævnets afgørelse for domstolene 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også