AdvokatWatch

Advokatnævn holder øje med Rasmus Paludan

Det er muligvis i strid med de advokatetiske regler, at partileder Rasmus Paludan agerer som forsvarsadvokat samtidig med, at han agiterer for at fratage udlændinge deres rettigheder, skriver Politiken.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Lederen af partiet Stram Kurs, advokat Rasmus Paludan, repræsenterede sidste år en asylansøger ved en sag i Flygtningenævnet, selvom han som partileder vil fjerne muligheden for at søge asyl i Danmark, skriver Politiken.

Det kan være i strid med de advokatetiske regler, som Advokatnævnet holder øje med overholdelsen af.

"Udgangspunktet er, at private og politiske holdninger ikke har indflydelse på arbejdet som advokat. Men man kan godt forestille sig en situation, hvor Advokatnævnet vurderede, at en advokats meget tydeligt udtalte politiske holdninger vil medføre en vurdering af, at han ikke kan repræsentere en bestemt klientgruppe uden at komme i en interessekonflikt," siger Martin Lavesen, formand for Advokatrådets regel- og tilsynsudvalg og til daglig managing partner hos DLA Piper, til avisen.

Han vil ikke svare på, om der er en sag undervejs mod Rasmus Paludan, der selv har svært ved at se problemet:

"Når jeg er politiker, så kæmper jeg for at lave Danmarks love om. Når jeg er advokat, så kæmper jeg for, at mine klienter får det bedst mulige forsvar. Det virker, som om pressen ikke har forstået en forsvarsadvokats opgave. Jeg gætter på, at en advokat, som forsvarer en morder i retten, heller ikke går ind for, at det skal være lovligt at begå drab," skriver Paludan via en pressemedarbejder ifølge Politiken.

Dødstrusler mod advokat fører til fængsling 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier