AdvokatWatch

Lampe-direktør idømt syv års fængsel – anker på stedet

Den 47-årige stifter af lampevirksomheden Hesalight, Lars Nørholt, førte investorer bag lyset i væksteventyr, siger Retten i Roskilde. Den dømte anker dommen.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen.

Stifteren af Hesalight, Lars Nørholt, straffes med fængsel i syv år for grov økonomisk kriminalitet. Dommen er afsagt torsdag af Retten i Roskilde.

Han har ført pensionskasser og andre investorer bag lyset, fastslår domsmandsretten, som også frakender den 47-årige direktør retten til fremover at lede virksomheder. Bedrageriet er opgjort til 351 mio. kr.

Desuden idømmes han en tillægsbøde på 15 mio. kr. Endvidere konfiskeres godt 28 mio. kr. hos Lars Nørholt, ligesom der sker konfiskation hos andre af i alt 30 mio. kr.

Selskabet ville sælge løsninger med LED-lamper til en stor mængde kunder i ind- og udland. Hesalight blev af blandt andre tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) hyldet som en grøn vækstvirksomhed.

Den 47-årige har under sagen nægtet sig skyldig i anklagerne, som Bagmandspolitiet havde rejst om bedrageri, mandatsvig, skyldnersvig, momssvig og dokumentfalsk.

I sagen indgår med stor vægt en kontrakt med Starbucks om levering af LED-lamper for 49 mio. euro. Der er tale om et falsk dokument, mener retten.

Bagmandspolitiets anklagere havde krævet en dom på ubetinget fængsel i mindst otte år. Tiltalen drejede sig om bedragerier for godt 560 mio. kr., men der er altså udelukkende fundet beviser for 351 mio. kr.

Lars Nørholt ankede torsdag dommen til Østre Landsret med krav om frifindelse.

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier