Kromann Reumert bistår brancheorganisation i sagsanlæg mod staten

ITD, der er brancheorganisation inden for godstransport, stævner staten for at få bragt eksklusivaftaler blandt arbejdsgivere til ophør. Lønmodtagere har allerede fået ret til frit valg af fagforening.
Foto: Ritzau Scanpix/Anders Find.
Foto: Ritzau Scanpix/Anders Find.

Det bliver med bistand fra advokatfirmaet Kromann Reumert, at arbejdsgiverorganisationen ITD nu stævner den danske stat.

Med stævningen ønsker organisationen at opnå fuld organisationsfrihed for arbejdsgivere, sådan som det allerede er tilfældet for lønmodtagere, hvor det ved dom er slået fast, at denne frihed eksisterer.

"ITD Arbejdsgiver går nu – om nødvendigt – hele vejen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol for at få medhold i sit synspunkt," lyder det fra ITD i en pressemeddelelse.

Organisationen har siden 2016 haft en såkaldt minimallønsoverenskomst med fagforbundet Krifa, hvor det lægges op til virksomhederne at forhandle de sidste tillæg på plads med chaufførerne. Men denne aftale udfordres tilsyneladende:

"ITD Arbejdsgiver oplever i stigende omfang, at foreningens medlemmer bliver ramt af konflikt initieret af 3F og fulgt op af ødelæggende sympatikonflikter (...) Som situationen er nu, har 3F de facto monopol, fordi den danske stat ikke beskytter ITD Arbejdsgivers medlemmer mod konflikter, der tvinger en arbejdsgiver til at tiltræde en bestemt overenskomst. Det kan og vil ITD Arbejdsgiver ikke acceptere," lyder det fra ITD.

ITD repræsenterer ca. 800 medlemmer i den danske vejgodstransport. ITD og ITD Arbejdsgiver vil gerne have, at flere vognmænd organiserer sig i en arbejdsgiverforening, og ITD bakker fuldt op om stævningen mod staten.

Staten lider nederlag til vandværker i Højesteret  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også