AdvokatWatch

Kammeradvokatens viden om mulige dobbeltroller lander på to ministres bord

Advokatfirmaernes dobbeltroller har grebet om sig, mener Socialdemokratiets retsordfører, som nu indkalder justitsministeren og skatteministeren til samråd.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Det er under al kritik og utilgiveligt, at man har ikke undersøgt bedre, om det britiske advokatkontor Pinsent Masons, som Skattestyrelsen har hyret til at sagsøge den hovedmistænkte i sagen om udbyttesvindel, har haft en dobbeltrolle, hvor fimaet selv har rådgivet den hovedmistænkte og hans selskab Solo Capital.

Det mener Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, der vil indkalde justitsminister Søren Pape Poulsen og skatteminister Karsten Lauritzen (V) til et samråd for at få svar på, hvorfor man ikke har undersøgt det, skriver Børsen.

Derudover kræver retsordføreren svar på, om statens advokat, Kammeradvokaten, som formelt set har ansat Pinsent Masons, har kendt til dobbeltrollen. Efter det også kom frem, at advokatkontoret Bech-Bruun har rådgivet flere parter i udbyttesagen, mener Trine Bramsen, at grænsen for hvornår, man er inhabil, har rykket sig.

"Det er afgørende for, at man har tillid til advokater og vores retssystem, at der er uafhængighed. Selvom det bare har drejet sig om rådgivning omkring indkøb af slik til kontoret, så ville jeg stadigvæk synes, at det er problematisk, at man bruger Pinsent Masons, for man kan ikke have de her dobbeltroller, for der er nødt til at være vandtætte skotter imellem," siger Trine Bramsen til avisen.

Kammeradvokaten har ikke besvaret Børsens henvendelser for en kommentar. Men hos Skattestyrelsen lyder det, at det er helt nye oplysninger, som har bedt Kammeradvokaten redegøre for. Herefter vil styrelsen træffe de nødvendige foranstaltning, lyder det fra Steen Bechmann Jacobsen, fagdirektør i styrelsen, ifølge Børsen.

Avisen beskrev tidligere onsdag, at Pinsent Masons rådgav Sanjay Shahs selskab Solo Capital om blandt andet aktieudlån i slutningen af 2011 og ind i 2012.

Advokatfirma hyret af Kammeradvokaten har rådgivet hovedmistænkt i udbyttesag

Advokatrådet undersøger Bech-Bruuns rolle i udbytteskattesag 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier