AdvokatWatch

Forsvarer blev først oplyst om fængslet klients død efter to år

En ung somalisk mand døde i sin fængselscelle knap en uge efter, at han lå bæltefikseret stort set uafbrudt i ni dage. Hans advokat blev først oplyst om dødsfaldet to år senere, skriver Radio24syv.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

En advokat fik først at vide, at hans klient var død, over to år efter at klienten gik bort i sin fængselscelle. Det skriver Radio24syv.

I januar 2016 døde en 23-årig somalisk mand i Vridsløselille Fængsel. Han blev fundet i sin celle, hvor han var død af en blodprop. Knap en uge inden havde han ligget bæltefikseret stort set uafbrudt i ni dage.

Hans beskikkede forsvarsadvokat, Jan Torp Hansen, blev imidlertid ikke oplyst om dødsfaldet før foråret 2018, hvor Radio24syv kontaktede ham. Hverken Kriminalforsorgen eller politiet havde fortalt advokaten om hans klients død i politiets varetægt.

"Det er helt grundlæggende, at jeg som advokat skal have adgang til at sikre mig, at min klient bliver behandlet ordentligt. Når jeg ikke ved, at han er død, kan jeg heller ikke foranstalte de undersøgelser, som er nødvendige for at finde ud af, om det er foregået ordentligt, eller om der er begået fejl," siger advokat Jan Torp Hansen til Radio24syv.

Den somaliske mand var frihedsberøvet, fordi han opholdt sig ulovligt i Danmark og skulle sendes ud af landet. Han havde tidligere fået asyl i Italien. Radio24syv har ikke kunnet få en kommentar fra Kriminalforsorgen eller politiet.

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier