AdvokatWatch

Styrelse slæbes i retten for at få påbud ophævet

Retten i Randers skal tage stilling til, om Miljøstyrelsen har ageret korrekt i sag, der har løbet i 25 år.

Foto: Ole Jakobsen

Et jernstøberi i Hornslet ved Aarhus stævner nu Miljøstyrelsen for at få ophævet et påbud fra styrelsen om at opspore og standse en forurening i form af nedfald af jernstøv, der har været et problem i byen siden 1990'erne, skriver Århus Stiftstidende.

Virksomheden, Sabro, nægter at stå bag støvnedfaldet, og Miljøstyrelsen har som tilsynmyndighed haft svært ved at bevise, at jernstøvet kommer fra virksomheden, fremgår det.

Syddjurs Kommune har imidlertid fået lavet en analyse, der har fået Miljøstyrelsen til at reagere med et forbud, der udover at være indklaget for Miljø- og Fødevareklagenævnet også er mødt med en stævning af Miljøstyrelsen ved Retten i Randers med det formål at få annulleret påbuddet.

"Virksomheden vil være helt sikker på, at der gennemføres en proces, som sikrer, at alle beviser kommer frem for en dommer," siger virksomhedens advokat Hans Sønderby Christensen fra Sønderby Legal i Randers, til avisen.

Han peger på, at Sabro udleder knap en femtedel af de grænseværdier for emission, der er tilladt i henhold virksomhedens miljøgodkendelse.

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Flere skattesager, en ny bølge af coronaudfordringer og et større fokus på greenwashing kaster mere arbejde af sig for advokater, kunne man læse i AdvokatWatchs spalter i denne uge, som også bød på flere partnerudnævnelser.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier