Forsvarsadvokat politianmelder journalist for at optage fra retsmøde

En reporter fra Jyllands-Posten er blevet politianmeldt, efter at vedkommende har optaget fra et retsmøde i strid med retsplejeloven. Journalisten kendte ikke loven, forklarer chefredaktør Jacob Nybroe.
Foto: Ritzau Scanpix/Axel Schütt
Foto: Ritzau Scanpix/Axel Schütt

Efter at have brugt en diktafon til at optage fra et retsmøde i Aarhus er en journalist ansat på Jyllands-Posten blevet politianmeldt af forsvarsadvokaten i sagen. Det bekræfter ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybroe over for Journalisten.

Det er i strid med retsplejeloven at optage fra retsmøder. Forsvarsadvokaten lagde mærke til journalistens diktafon under et stykke papir på vedkommendes bord og tog fat i vedkommende under en pause, hvor journalisten bekræftede, at han optog mødet, og at det var sædvane på avisen. Den sidste del afviser chefredaktøren dog.

"En journalist, som ikke kendte retsplejelovens regler, havde en diktafon tændt i retssalen. Det må man ikke, og det er en alvorlig sag. Det er ikke bare et lovbrud, det er også et brud på vores egne regler. Jyllands-Postens journalistik kommer ikke til veje gennem overtrædelse af landets love," siger Jacob Nybroe til Journalisten.

Ud over brud på retsplejeloven har forsvarsadvokaten også anmeldt journalisten for at bryde straffelovens §263, der handler om optagelser af fortrolige samtaler. Journalisten havde nemlig efterladt diktafonen tændt i lokalet, mens der var pause, hvor de to advokater troede, de kunne tale i enrum. Jacob Nybroe oplyser til fagbladet, at journalisten har fået en advarsel og fortsat er ansat. Politiet efterforsker nu sagen.

Denne artikel er bragt af vores søstermedie MediaWatch.

Rigsadvokat skal selv føre sag i Højesteret mod bandeleder

Forsvarer vil have ny sag: Politividner har overtrådt loven 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Troels Tuxen, partner hos Bech-Bruun, har som kurator allieret sig med kapitalfond i sagen, hvor Christian Stadil, hans far og en tidligere direktør i familiens konkursramte rederi er blevet sagsøgt. | Foto: Pr / Bech-bruun

Ugens bedste historier på AdvokatWatch