AdvokatWatch

Dommer inhabil i lokal øl-strid

En dommer er blevet erklæret inhabil i en sag mellem Hørsholm Kommune og et kommunalbestyrelsesmedlem, fordi dommeren selv bor i kommunen og er gift med et tidligere kommunalbestyrelsesmedlem.

Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau

Dommer Charlotte Meincke må opgive at afgøre en sag mellem Hørsholm Kommune og kommunalbestyrelsesmedlem Thorkild Gruelund (K). Hun er blevet erklæret inhabil, fordi hun selv bor i Hørsholm og er gift med tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Otto B. Christiansen (K). Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Jeg har aldrig prøvet at blive erklæret inhabil før, så jeg synes, det var svært, at det skulle ramme mig på mit erhverv," siger Charlotte Mein­cke, der ikke selv mener, hun er inhabil i sagen.

I over fire år har Thorkild Gruelund og hans kone Anne Gruelund ligget i krig med Hørsholm Kommune. Parret mener nemlig, at et nyt byggeri krænker deres tinglyste vejret, der ellers skulle gøre det muligt for dem at få leveret øl til deres værtshus, Hubertus. Det er blevet besværliggjort og fordyret, fordi lastbilerne ikke længere kan køre ind i gården og læsse af, da porten i det nye byggeri er for lav til Carlsbergs lastbiler.

"Det er fire år, denne her sag har kørt, og det har stået stille. Som borger føler jeg mig meget chokeret," siger Anne Gruelund.

Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Frederiksborg Amts Avis.

Retspræsident kaldt til møde om mobning i dommergruppe

Advokat får bøde for at fornærme dommer

Dommer ville frifinde Johan Schlüter for trecifret millionsvindel 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier