AdvokatWatch

Historisk sag mod Loyal to Familia skal for retten

Banden Loyal To Familia kan blive forbudt allerede til august, mens sagen kører for retten.

Foto: /ritzau/Mads Nissen

Det bliver advokaten Michael Juul Eriksen, der skal repræsentere banden Loyal To Familia (LTF), når en domstol for første gang i Grundlovens historie skal vurdere, om en bande kan forbydes.

"Man ønsker i bund og grund, at de her mennesker skal forsvinde fra jordens overflade eller i hvert fald fra Danmark," siger advokaten, der tidligere har haft lignende klienter.

Men uanset hvordan man vender og drejer det, og hvilket resultat sagen måtte ende med, så kommer det ikke til at ske.

"De her mennesker kommer stadig til at eksistere, de kommer stadig til at kende hinanden, og de kommer stadig til at være i Danmark," siger Michael Juul Eriksen.

Torsdag meddelte Justitsministeriet, at Rigsadvokaten vil gå i retten for at forsøge at få LTF opløst. Ifølge Michael Juul Eriksen handler det i høj grad om behov for politisk profilering.

"Det, man reelt vil komme til at opnå efter at have ført en sag i måske fire, fem, seks år, er, at man kan forbyde, at man kan se nogle bestemte tøjgenstande i gadebilledet," siger han.

Sagen kommer til at fortsætte i så mange år, fordi ingen af parterne vil stille sig tilfredse med dommene i hverken by- eller landsret, mener Juul Eriksen.

Efter at have gennemgået knap 10.000 siders materiale og flere domme mod LTF-medlemmer er Rigsadvokaten klar til at rejse sagen.

Hvis LTF skal opløses, skal der føres bevis for, at det er en forening i Grundlovens forstand. Det skal også bevises, at den har et ulovligt formål.

Men det får anklagemyndigheden svært ved, vurderer LTF's advokat.

"Her har vi altså at gøre med nogle personer, som ikke er i besiddelse af nogle vedtægter, de har ikke noget klubhus eller lokale, som de holder til i."

Han henviser til en sag, han tidligere har ført, hvor landsretten i den konkrete sag fandt, at Hells Angels ikke opfyldte kravene for at være en forening.

"Den agter jeg selvfølgelig at bruge i forhold til denne her sag," siger han.

Advokaten har tidligere forsvaret LTF's leder, Shuaib Khan.

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier