AdvokatWatch

Advokat får bøde for brud på tavshedspligten

Advokat brød tavshedspligten ved at invitere en klients samlever med til et møde, fastslår Østre Landsret.

Indvielsen af en klients samlever i forhold, der kun vedrørte klienten, koster nu en advokat 10.000 kr. i bøder | Foto: Colourbox

En 62-årige advokat fra Odense er idømt bøder på samlet 10.000 kr. for brud på tavshedspligten.

Det skriver TV2 Fyn.

"Der er forskel på, om man dummer sig og på bevidst at ødelægge," sagde dommer Finn Morten Andersen ved Østre Landsret under afsigelse af domsafgørelsen.

Her henviste han til, hvordan den odenseanske advokat havde inviteret en klient og dens samlever med til et møde, hvor der ifølge anklagen blev talt om forskellige omstændigheder ved en igangværende sag, som kun bør deles mellem klient og advokat. Og derfor måtte samleveren ikke være tilstede under mødet.

Derfor ville anklageren have advokaten dømt efter straffelovens paragraffer om brud på tavshedspligt og stillingsmisbrug. 

Østre Landsret fandt kun beviser for overtrædelse af brud på tavshedspligt, og hvor anklageren ønskede 30 dages betinget fængsel, mente en enig dommerstab, at  straffen skal udmåles i bøder og ikke fængselsstraf.

"Her er der ikke tale om at bevidst obstruere en sag," lød en af begrundelserne for strafudmålingen.

Anden dag i vidneskranken: Alle mod Fryland 

Schlüter til Fryland i gammel sms: Godmorgen bløddyr 

Advokater utilfredse med digitalt retssagssystem: ”Det er blevet bedre for retterne, men det er blevet mere bøvlet for os” 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier