AdvokatWatch

Domstolenes udskældte IT-system langt dyrere end ventet

Udgifterne til Domstolsstyrelsens nye IT-system, som advokater kritiserer for at være tungt og tidskrævende, er svulmet fra 72 mio. kr. til 161 mio.

Et nyt IT-system, som betyder, at civile retssager nu skal oprettes på minretssag.dk, er blevet forsinket og langt dyrere end ventet. Systemet får hård kritik fra advokater.

Udviklingen af Domstolsstyrelsens nye IT-system, der skulle gøre livet lettere for myndigheder og advokater, er blevet langt dyrere end hidtil antaget. Og trods en regning, der er steget 90 mio. kr., får systemet hård kritik fra advokaterne.

Udviklingen af den nye IT-platform blev indledt i 2009 for at sikre bedre kommunikation mellem Domstolsstyrelsen og advokater og virksomheder. Budgettet var på 72 mio. kr. Projektet løb dog hurtigt ind i problemer, og i 2013 blev det besluttet at skifte kurs og udvide systemet, så det kunne håndtere hele sagsbehandlingen i en civil sag. Efter flere forsinkelser og en udbudsrunde er prisen nu steget til 161 mio. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier