AdvokatWatch

Advokat dømt for underbetaling af hushjælp

Advokat Eva Persson er i retten i Lyngby blevet dømt for at underbetale sin tidligere hushjælp og skal nu betale 90.000 kr. tilbage.

Foto: /Ritzau Scanpix/Morten Juhl

Det var ikke i orden, da advokat Eva Persson og hendes samlever Bjarne Salomonsen, betalte en spansk hushjælp 4000 kr. om måneden for pasning af parrets søn samt rengøring og madlavning. Det har retten i Lyngby slået fast i en sjælden sag rejst af FOA med Mads Pramming i spidsen.

Ifølge Avisen.dk er Eva Persson blevet dømt til at betale 90.000 kr. til 25-årige Doriana Gómez de la Torre, som har været hushjælp i parrets villa i Klampenborg. Hun var ansat på en kontrakt med en arbejdsuge på 35 timer, men hun opgjorde det selv til 40-50 timer om ugen. Eva Persson mente, at hushjælpen snarere arbejdede 20 timer om ugen.

FOA har rejst sagen, fordi Doriana Gómez de la Torre ifølge fagforbundet var ansat på au pair-lignende vilkår, men til en lavere løn og med en længere arbejdsuge.

"Selv om man har aftalefrihed i Danmark, så er der en grænse for, hvor urimelige vilkårene kan være. I denne sag nævner retten ovenikøbet, at vilkårene kan være så ringe, at der vil kunne straffes for åger uden dog at tage stilling til, om det var relevant i denne sag," siger Mads Pramming til Avisen.dk.

Han tilføjer, at ifølge dommen bør lønniveauet for en hushjælp med 35-timers arbejdsuge ligge på omkring 18.000 kr. inkl. feriepenge.

Selv om man har aftalefrihed i Danmark, så er der en grænse for, hvor urimelige vilkårene kan være.

Mads Pramming, advokat

Eva Perssons samlever kalder over for Avisen.dk sagen for en decideret vendetta.

"Vi har selvfølgelig tænkt os at spørge FOA, om de også vil gå efter kommunerne. Eller om de går efter os, fordi det er nemmere at gå efter en enkelt familie. Jeg vil næsten sige, at det er den moderne klassekamp, hvis FOA kun vælger at lægge sag an mod os, blot fordi vi har en adresse i Klampenborg," siger Bjarke Salomonsen til Avisen.dk.

Parret har nu fire uger til at beslutte sig for, om afgørelsen skal ankes.

 Mads Pramming om stædighed, uretfærdighed og ulige kampe  

 Advokat og retspræsident beder politikere køle af efter kritik af dom

 Kromann Reumert taber til Kammeradvokaten i historisk skattesag 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der udspillede sig i denne uge et trekantsdrama med historier om, at Kammeradvokaten går efter vækst med ny partner fra Accura, der samtidig har kapret over 20 rådgivere fra Bech-Bruun, som nu går i krig med Kammeradvokaten i spektakulær udbyttesag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier