Horten og Plesner lukker mangeårig patentopgør i forlig

En mangeårig patentstrid mellem medicinalfirmaerne Actavis og Lundbeck, assisteret af henholdsvis Horten og Plesner, er afsluttet i forlig.
Partner i Plesner, Peter Ulrik Plesner, afviser at kommentere forliget i en mangeårig patentstrid mellem medicinalkoncernen Lundbeck, som Plesner har repræsenteret, og kopiselskabet Actavis
Partner i Plesner, Peter Ulrik Plesner, afviser at kommentere forliget i en mangeårig patentstrid mellem medicinalkoncernen Lundbeck, som Plesner har repræsenteret, og kopiselskabet Actavis

En langstrakt fejde i det danske retssystem mellem den danske medicinalkoncern Lundbeck og konkurrenten Actavis ser nu ud til at være endegyldigt ovre.

De to selskaber har indgået forlig i en sag, hvor Actavis havde krævet 114 mio. kr. fra Lundbeck som kompensation for, at danskerne - ifølge Actavis - uretmæssigt havde holdt kopiselskabets generiske versioner af et Lundbeck-middel fra det danske marked. Det skriver branchemediet MedWatch.

Advokatfirmaet Horten, anført af senior counsel Ole Damsbo, har repræsenteret Actavis, mens Plesner, med partner Peter Ulrik Plesner som spydspids, har rådgivet Lundbeck i den mangeårige og usædvanlige sag.

Ifølge Sø- og Handelsretten er "sagen afsluttet ved retten uden afsigelse af dom eller kendelse", og begge parter bekræfter overfor MedWatch, at man har indgået en forligsaftale.

"Jeg kan bekræfte, at sagen er afsluttet ved forlig mellem Teva og Lundbeck, sådan som det ofte er tilfældet i den slags sager," skriver Lundbecks pressechef Mads Kronborg i en email.

Fogedforbud til højesteret

Hverken Ole Damsbo eller Peter Ulrik Plesner ønsker at kommentere sagen.

"Absolut ikke. Jeg vil slet ikke kommentere den sag," siger Peter Ulrik Plesner.

Lundbeck fik i 2010 nedlagt fogedforbud mod Actavis' kopier af antidepressivet Cipralex, og det blev efterfølgende opretholdt af Østre Landsret. Men i august 2013 besluttede Højesteret, at forbuddet skulle hæves.

Actavis har efterfølgende krævet en erstatning på 114 mio. kr. af Lundbeck for de penge, selskabet kunne have tjent på sine kopiprodukter, og selskabet opfordrede i 2015 også Danske Regioner til at gå med i kampen mod Lundbeck og rejse sit eget erstatningskrav for de mange penge, man har betalt for originalproduktet Cipralex, hvor man kunne have købt billigere kopiprodukter.

Branchefolk vurderede dengang over for erhvervsmediet Finans, at regionerne har betalt 300-500 mio. kr. for meget for antidepressivet.

Danske Regioner holdt efterfølgende møder med både Actavis og Kammeradvokaten om sagen, men besluttede sig i sidste ende ikke at rejse et erstatningskrav mod Lundbeck, og nu har også Actavis altså begravet stridsøksen.

Her er advokatfirmaerne, der styrer de danske børsnoteringer  

Lundbeck tog fejl om "fabrikerede beviser" 

Millionkrav rejses mod Lundbeck

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også