Færre får medhold i klagenævn

Klagenævnet for Udbud, der behandler klager over udbud hos offentlige instutioner, gav i 2018 medhold til en mindre andel af klagerne, end i de foregående år, viser årsrapporten.
Nævnens Hus i Viborg, hvor Klagenævnet for Udbud har til huse. | Foto: Anita Graversen
Nævnens Hus i Viborg, hvor Klagenævnet for Udbud har til huse. | Foto: Anita Graversen

Klagenævnet for Udbud, der er blandt 18 forskellige nævn og disciplinære instanser under styrelsen Nævnenes Hus i Viborg, modtog i 2018 i alt 106 klager over en ordregiver, hvilket var omkring et omkring uændret antal fra de 103 året før.

Til gengæld fik kun 34 pct. medhold, hvilket var en lavere andel end gennemsnittet for 2011-2017, der lød på 41,4 pct., skriver nævnet i sin netop offentliggjorte årsberetning.

Den også viser, at antallet af indkomne sager ligger noget lavere end i 2010-2012, da mellem 161 og 182 klagesager blev indsendt til nævnet i disse år.

"Navnlig forhøjelsen af klagegebyret til 20.000 kr. i sager om overtrædelse af udbudsdirektivet (de fleste sager) og klagerens risiko for at blive pålagt at betale sagsomkostninger til den indklagede ordregiver må antages at have været udslagsgivende faktorer," skriver nævnet i årsberetningen, som formand Nikolaj Aarø-Hansen er afsender af.

Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Klagenævnet for Udbud var i 2018 på fem måneder, hvilket var lidt lavere end i 2017, da den lød på syv måneder.

Klagenævnet består af et formandskab bestående af seks landsdommere og fire byretdommere. Dertil kommer 20 sagkyndige medlemmer.

Midtjyllands største juridiske arbejdsplads: Vi har skiftet 98 pct. af medarbejderne ud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også