Justitsminister forventer flere sager om billigelse af terror

Justitsminister vil ikke vurdere, om 21 verserende sager om terrorbilligelse eller hadopildnen er for få.
Justitsminister Peter Hummelgaard (S) tror, at der kommer flere sager om had og billigelse af terror i forbindelse med konflikten i Mellemøsten. | Foto: Ida Marie Odgaard
Justitsminister Peter Hummelgaard (S) tror, at der kommer flere sager om had og billigelse af terror i forbindelse med konflikten i Mellemøsten. | Foto: Ida Marie Odgaard
AF RITZAU

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) forventer flere sager om billigelse af terror og opildnen til had i relation til konflikten mellem Israel og Hamas end de 21, der lige nu kører hos politiet.

To er sigtet for billigelse af terror, og en er sigtet for at opildne til had indtil videre i sagerne.

Sagerne og sigtelserne har relation til mere end 100 demonstrationer holdt efter Hamas’ angreb på Israel den 7. oktober.

”Vi må nok erkende, at der nok kommer flere, så polariseret som diskussionen er lige nu,” siger ministeren.

Der er 13 verserende sager om billigelse af terror, mens der er otte anmeldelser for had, altså i alt 21.

Der har været to tilfælde med afbrænding af det israelske flag.

Hummelgaard vil ikke vurdere, om det er mange eller få, når der har været over 100 demonstrationer. Han siger, at én sag er én for meget.

”Og jeg må indrømme, at det både bekymrer mig og ryster mig, at der i det hele taget er folk, der som led i konflikten, der udspiller i Mellemøsten, kommer med hadefulde ytringer herhjemme,” siger han.

Peter Hummelgaard har fredag modtaget en redegørelse fra landets politikredse, der omtaler sagerne. Anmeldelser og sigtelser er sket i perioden fra 7. oktober til og med 15. november 2023 ifølge redegørelsen.

Justitsministeren fortæller, at han nu vil indkalde Folketingets partier til en drøftelse af redegørelsen.

”Grundlæggende synes jeg, at det er positivt, at politiet og statsadvokaten for den sags skyld nu har fundet en måde at håndtere de her sager samlet.”

”Det er vigtigt, at der i en situation med holdningsmobilisering og i nogen grad radikalisering, bliver trukket klare streger i sandet om, hvad vi tillader, og hvad vi ikke tillader,” siger Peter Hummelgaard (S).

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter