AdvokatWatch

To ansatte ved politiet får disciplinær advarsel efter minksagen

Politiinspektør og juridisk sektionsleder har fået en disciplinær advarsel af Rigspolitiet.

Rigspolitiet uddeler disciplinære advarsler til politiinspektør og juridisk sektionsleder. | Foto: Joachim Ladefoged/JPA

Yderligere to embedsmænd har nu fået afsluttet deres personalesager i kølvandet på Minkkommissionen beretning i sommer.

Rigspolitiet har meddelt en disciplinær advarsel til politiinspektør Uffe Stormly og juridisk sektionsleder Birgitte Buch for deres rolle i minksagen.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelsen.

Rigspolitiet henviser til kommissionens vurdering af de to sager som begrundelse for advarslerne.

”Rigspolitiet kan herudover oplyse, at der ikke vil være yderligere ansættelsesretlige konsekvenser i forhold til Uffe Stormly og Birgitte Buch,” lyder det videre i pressemeddelelsen.

En advarsel er den mildeste form for disciplinær straf. Det var også, hvad eksempelvis departementschef i Statsministeriet Barbara Bertelsen blev tildelt for sin rolle i minksagen.

I alt ti embedsmænd blev vurderet af kommissionen til at have begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed i minksagen, at de kunne drages til ansvar af det offentlige.

Eksempelvis er rigspolitichef Thorkild Fogde og departementschef i Miljøministeriet, Henrik Studsgaard, blevet fritaget fra tjeneste og hjemsendt.

Kammeradvokaten får en million for rådgivning om minksanktioner

Rigspolitichef er uenig i hjemsendelse

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier