AdvokatWatch

Wammen beder kommuner holde igen med konsulenter

Finansminister Nicolai Wammen (S) opfordrer kommuner til spare på eksterne konsulenter, som blandt andet omfatter advokater, frem mod økonomiforhandlinger.

Finansminister Nicolai Wammen (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen afholder sættemøder med Danske Regioner og KL om økonomiaftaler for 2023 i Finansministeriet i København. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Inflationen ryger i vejret, og krigen i Ukraine koster, så det bliver nødvendigt at prioritere skarpt, lyder indgangsbønnen fra finansminister Nicolai Wammen (S) før et møde tirsdag med Danske Regioner og KL.

Der skal blandt andet holdes igen med konsulenter og byggeprojekter, tilføjer ministeren, som skal drøfte de forestående forhandlinger om kommunernes og regionernes økonomi for 2023 med KL og regionerne.

”Dansk økonomi er ramt af Putins invasion,” siger Wammen.

”Disse forhandlinger kommer til at stå i Ukraines tegn.”

Regeringen lægger op til at hæve tilskuddet til kommunerne med 1,25 milliarder kroner. For regionerne vil det blive en milliard kroner.

”For regeringen er det vigtigt i forhold til både kommuner og regioner, at når der kommer flere børn og ældre, og det gør der heldigvis, så følger pengene med,” siger Wammen.

Men med de stigende udgifter er der ikke midler til store armbevægelser. Tværtimod.

”Så vi siger samtidig, at det er tider, hvor vi er nødt til at prioritere skarpt. Vi må se på, hvad vi i øvrigt kan gøre i fællesskab. Vi vil gerne, at de kigger på konsulentbesparelser, så man kan bruge det på velværd i stedet for eksterne konsulenter,” siger Wammen.

Også anlægsprojekterne bør man lægge en dæmper på.

”Der skal være en lavere anlægsramme for både kommuner og regioner. Vi er nødt til at prioritere skarpt, så må vi se på, hvad vi i øvrigt kan gøre,” siger Nicolai Wammen.

Begrundelsen er, at byggesektoren er ”meget, meget varm” i øjeblikket. Det betyder høje priser.

”Man får ikke ret meget for pengene. Vi kan presse på inflationen ved at have for høj en anlægsramme,” siger Wammen.

Men han har også en anden begrundelse. Den grønne omstilling. Regeringen går efter, at Danmark skal blive fri af russisk gas, og der vil det være godt at skrue lidt ned for blusset på anlæg.

Kommuner går uden om advokater i jagt på konsulentbesparelser

Venstre vil stramme konsulentskruen yderligere: ”De har simpelthen tabt sutten”

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kom politisk fokus på uklar advokatregning i stort anlagt erstatningssag mod Bech-Bruun i denne uge, der også bød på historier om blandt andet advokatbranchens ledelseshovedbrud og specialistområdet for sager om børnebortførelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier