AdvokatWatch

Advokat og socialdemokrat snupper borgmesterposten på Frederiksberg

Advokaten Michael Vindfeldt (S) sætter en stopper for 112 års konservativ dominans i Frederiksberg Kommune og bliver ny borgmester.

Michael Vindfeldt (S). Valgaftenen på Frederiksberg Rådhus på Frederiksberg tirsdag den 16. november 2021. | Foto: Martin Sylvest

Det bliver socialdemokraten Michael Vindfeldt (S), som er kommende borgmester i Frederiksberg Kommune. Han sætter dermed en stopper for De Konservatives dominans på posten gennem 112 år.

Det står klart onsdag morgen, hvor Vindfeldt sammen med De Radikale, Enhedslisten og SF har afsluttet konstitueringen. Dermed er borgmesterposten på plads i en af de kommuner, der var mest fokus på i hele kommunalvalget.

"Det er ikke mig, der vælter De Konservative efter 112 år. Det er et samlet hold, der har vundet," siger Vinfeldt tidligt onsdag morgen til pressen.

"Vi har læst valgresultatet på den måde, at der er mange frederiksbergborgere, der har stemt på andre partier end vores partier, og det er vi meget ydmyge omkring," lyder det.

Michael Vindfeldt, der også gik efter borgmesterposten ved sidste valg, er advokat og partner hos Sirius Advokater med speciale i entreprise, lejeret og retssager. Han har også en fortid som advokat hos Kammeradvokaten.

Dermed var der på forhånd lagt op til en valgkamp mellem tre kandidater med advokatbaggrund. Den siddende konservative borgmester Simon Aggesen er således også uddannet advokat, mens det samme gælder Jan E. Jørgensen, som var Venstres spidskandidat i Frederiksberg Kommune.

"Vi har måske lige tabt en halvleg – den er 112 år lang"

Tidligere på natten erkendte den nuværende borgmester, Simon Aggesen (K), at det så svært ud i forhold til at beholde magten.

De Konservative blev ellers det største parti i kommunen med 40,4 procent af stemmerne svarende til 13 ud af 29 mandater.

"Vi har måske lige tabt en halvleg – den er 112 år lang. Til gengæld er der ikke lang tid til den næste halvleg begynder. Det er om fire år," lyder det fra Aggesen onsdag morgen.

Enhedslisten blev næststørste parti med 17,5 procent af stemmerne, hvilket er nok til seks mandater.

Socialdemokratiet, som altså nu får borgmesterposten, blev tredjestørst med 17,0 procent af stemmerne. Men de fem S-mandater krydret med mandaterne fra Radikale og SF var altså nok til at sikre et nyt flertal.

Vindfeldt understreger, at man vil "rækker hånden frem til et bredt samarbejde".

"Frederiksberg har fået et nyt makkerpar i form af mig som borgmester og Lone Loklindt fra Radikale Venstre som førsteviceborgmester," siger Vinfeldt.

"Det skal være et bredt samarbejdende folkestyre. Det er det, borgerne forventer af os, og det vil vi gøre alt for at facilitere på den bedst mulige måde," lyder det.

Advokater spiller centrale roller ved kommunalvalget

Advokater skal kæmpe om borgmesterkæden på Frederiksberg 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier