AdvokatWatch

Tidligere Gorrissen-advokat afløser Tommy Ahlers som klimaordfører

Tommy Ahlers' afløser kom i Folketinget for Venstre ved valget i 2019. Hun er uddannet jurist og har tidligere arbejdet som advokat.

Marie Bjerre (V) har blandt andet arbejdet som jurist i Bruxelles, har en masteruddannelse fra USA. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Venstres folketingsgruppe har valgt Marie Bjerre som partiets nye klimaordfører. Hun tager over for stemmeslugeren Tommy Ahlers, der valgte at forlade Christiansborg for at være tilbage til iværksætteri.

"Jeg er både stolt og glad for at få ansvar for et område, som var en af grundene til, at jeg gik ind i politik," siger Marie Bjerre.

Marie Bjerre kom i Folketinget for Venstre ved valget i 2019. Hun er uddannet jurist og har arbejdet som advokat, inden hun kom i Folketinget.

Hun blev beskikket advokat i 2014, har blandt andet speciale i fast ejendom og køb af salg af virksomheder, hun har arbejdet med hos Gorrissen Federspiel i Aarhus og senere Storm Advokatfirma i Aalborg.

Siden valget i 2019 har hun blandt andet være Venstres bæredygtighedsordfører – et områder, der ligger tæt på klimaordførerskabet.

Hun vil fortsætte den politiske linje, som partiet har fastlagt på klimaområdet:

"Venstre har lanceret den borgerlige klimapolitik, som er markedsdrevet, og hvor vi er klar til at investere i den grønne omstilling, så vi både fastholder og skaber nye arbejdspladser i hele Danmark."

"Vi ønsker at give vores børn, børnebørn og fremtidige generationer en bedre planet, samtidig med at vores samfund bliver mere velstående," siger Marie Bjerre i en skriftlig kommentar.

I forhold til de igangværende klimaforhandlinger på landbrugsområdet vil det dog fortsat være Troels Lund Poulsen, som er chefforhandler for partiet, oplyser Venstre.

Venstre har senest foreslået at skabet et "grønt råderum" på 1,7 milliarder kroner årligt. Det skal ske ved at sætte dimittendsatsen til nyuddannede ned.

Forslaget vil ifølge Venstre både sikre penge til grønne investeringer og samtidig sikre mere arbejdskraft til erhvervslivet.

Ordfører til minister: Hvornår starter klimaforhandlinger om landbruget? 

Tommy Ahlers efter exit i Folketinget: Skulle have brugt mange flere kræfter på CO2-afgift 

Venstres Tommy Ahlers stopper i Folketinget 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier