AdvokatWatch

Markant flere bøder bekymrer forsvarsadvokater – politikere vil se på sagen

Et stigende antal bøder har skabt bekymring blandt forsvarsadvokater og tænketanken Justitia, som nu kræver overordnede retningslinjer for kvalitetssikring af bødesager. Flere partier er åbne over for at se på nye retningslinjer.

"Jeg synes, det er godt, at systemet er blevet mere automatiseret, og at der er blevet frigivet nogle retsdage i retten," siger De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, blandt andet. | Foto: Jens Dresling

Både retsordførere fra Venstre, DF, Radikale Venstre og Enhedslisten bakker forsvarsadvokater og tænketanken Justitia op i, at der er behov for at justere politiets bødeforlæg – men mener samtidig, det nuværende system fungerer, skriver Jyllands-Posten.

Meldingen kommer, efter forsvarsadvokater og tænketanken Justitia mandag rettede kritik mod det forenklede bødesystem, der blev indført i 2011. Ifølge begge parter er systemet med til at true retssikkerheden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier fra AdvokatWatch

Bech-Bruuns økonomidirektør Martin Riber Povlsen stjal rampelyset i denne uge, da han som den seneste af en række profiler forlod advokatfirmaet. Derudover bød ugen på historier om blandt andet droppet sigtelse mod Njord og ny chef for Bruun & Hjejle.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier