AdvokatWatch

Erhvervslobby langer hårdt ud efter statens voksende "interne advokatkontor"

Statslig juraenhed hyrer ledere, udvider og skifter navn med en EU-klagesag hængende over sig. "Det er som at sige: Vi er fuldstændig ligeglade," lyder det fra Dansk Industri. Økonomistyrelsen afviser kritikken.

Kim Haggren, underdirektør i DI, undrer sig over, at man lader Rådgivningsenheden Statslige Indkøb vokse, mens der verserer en klagesag i EU. | Foto: Dansk Industri / PR

Statens forsøg på at spare på juridisk bistand gik ifølge Dansk Industri (DI) for vidt under corona, da statslig enhed gav juridske råd om indkøb til kommuner og regioner. Men nu har man igen krydset grænsen, mener DI, der sidste år sendte en klage afsted til EU.

For det medarbejderhold, staten for to år siden nedsatte under Økonomistyrelsen med henblik på at spare penge på juridisk bistand, overgår nu til et nyoprettet kontor for Jura & Rådgivning i Center for Indkøb og Udbud. Og enheden har markeret sig som et veletableret kontor med 17 medarbejdere, lyder det i et Linkedin-opslag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier