AdvokatWatch

Erhvervslobby langer hårdt ud efter statens voksende "interne advokatkontor"

Statslig juraenhed hyrer ledere, udvider og skifter navn med en EU-klagesag hængende over sig. "Det er som at sige: Vi er fuldstændig ligeglade," lyder det fra Dansk Industri. Økonomistyrelsen afviser kritikken.

Kim Haggren, underdirektør i DI, undrer sig over, at man lader Rådgivningsenheden Statslige Indkøb vokse, mens der verserer en klagesag i EU. | Foto: Dansk Industri / PR

Statens forsøg på at spare på juridisk bistand gik ifølge Dansk Industri (DI) for vidt under corona, da statslig enhed gav juridske råd om indkøb til kommuner og regioner. Men nu har man igen krydset grænsen, mener DI, der sidste år sendte en klage afsted til EU.

For det medarbejderhold, staten for to år siden nedsatte under Økonomistyrelsen med henblik på at spare penge på juridisk bistand, overgår nu til et nyoprettet kontor for Jura & Rådgivning i Center for Indkøb og Udbud. Og enheden har markeret sig som et veletableret kontor med 17 medarbejdere, lyder det i et Linkedin-opslag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier