AdvokatWatch

Dommere advarer om øget pres på tynget retssystem trods ministerløfter

Justitsministerens idéer til at lette presset på domstolene gør ingen forskel, mener Dommerforeningens formand. Han advarer samtidig imod to nye lovforslag, der pålægger dommerne yderligere arbejde.

Dommerformand Mikael Sjöberg frygter, at sagsbehandlingstiden hos domstolene vil stige yderligere. | Foto: Miriam Dalsgaard

Det er et halvt skridt frem og to tilbage for de pressede domstole, efter regeringen med den ene hånd er kommet med en række effektiviseringsforslag, samtidig med at den med den anden hånd pålægger dommerne øget arbejdspres.

Det er den kontante dom fra Dommerforeningens formand, Mikael Sjöberg, efter justitsminister Nick Hækkerup (S) har præsenteret flere initiativer, der skal lette presset på retssystemet og nedbringe sagsbehandlingstiden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier