AdvokatWatch

Skat skruer op i milliardopgør med storkoncerner

Skattestyrelsen har øget antallet af sager mod multinationale selskaber, der har ført penge til skattely. Efter ti års ventetid starter sager mod blandt andre fem kapitalfonde, der tidligere ejede TDC.

De fem kapitalfonde Apax, Blackstone, KKR, Permira og Providence, anført af Kurt Björklund fra Permira (billedet), annoncerede på et pressemøde i 2005 overtagelsen af telekoncernen TDC. Senere førte fondene milliarder fra Danmark til skattely, og nu starter et dansk skatteopgør om overførslerne ved Østre Landsret. | Foto: Stine Bidstrup/JP

Skattestyrelsen har hævet ambitionerne i et opgør med multinationale selskaber, der kan udløse en tocifret milliardindbetaling til statskassen.

Både antallet af sager og de anlagte skattekrav er svulmet i størrelse, og en melding fra EU-Domstolen har givet Skat ekstra medvind til at kræve kæmpebetalinger fra bl.a. kapitalfonde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Advokatfirmaet Storm oplevede heftig bølgegang i 2020, og årsregnskabet skyllede i denne uge i land med alvorlig slagside. Derudover kunne landets virksomheder berette om voksende juridiske afdelinger, mens Bech-Bruun fortalte om nyt life science-initiativ.

Advokater tror på endnu et rekordår i år

Advokatbranchen er kommet relativt flyvende ind i 2021, og derfor forventer branchen at levere endnu en rekordomsætning i år. Det er ikke mindst virksomhedstransaktionerne, der får indtjeningen til at vælte ind i de store firmaer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier