AdvokatWatch

Skat skruer op i milliardopgør med storkoncerner

Skattestyrelsen har øget antallet af sager mod multinationale selskaber, der har ført penge til skattely. Efter ti års ventetid starter sager mod blandt andre fem kapitalfonde, der tidligere ejede TDC.

De fem kapitalfonde Apax, Blackstone, KKR, Permira og Providence, anført af Kurt Björklund fra Permira (billedet), annoncerede på et pressemøde i 2005 overtagelsen af telekoncernen TDC. Senere førte fondene milliarder fra Danmark til skattely, og nu starter et dansk skatteopgør om overførslerne ved Østre Landsret. | Foto: Stine Bidstrup/JP

Skattestyrelsen har hævet ambitionerne i et opgør med multinationale selskaber, der kan udløse en tocifret milliardindbetaling til statskassen.

Både antallet af sager og de anlagte skattekrav er svulmet i størrelse, og en melding fra EU-Domstolen har givet Skat ekstra medvind til at kræve kæmpebetalinger fra bl.a. kapitalfonde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier