AdvokatWatch

Udvidede restriktioner gælder i hele landet fra onsdag

Hele landet omfattes af udvidede restriktioner, hvilket blandt andet betyder, at de ældste elever sendes hjem.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S). | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fra på onsdag bliver alle Danmarks 98 kommuner omfattet af de udvidede restriktioner, der hidtil har været i kraft i 69 kommuner.

Det oplyser en række borgmestre og kommuner, efter at alle landets borgmestre klokken 14 er blevet orienteret af sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

En af dem er Sønderborg Kommune. I en pressemeddelelse skriver kommunen:

"Høje smittetal betyder, at Sønderborg Kommune sammen med resten af landets kommuner nu også bliver omfattet af de skærpede covid-19-tiltag, der allerede gælder i 69 kommuner."

En anden er borgmester i Nyborg Kommune Kenneth Muhs (V).

"Fra i morgen klokken 16 bliver vi pålagt de restriktioner, der i sidste ombæring blev lagt ud til et antal kommuner i Danmark," siger han.

"Det er blandt andet, at undervisning af skoleelever fra femte klasse og opefter skal foregå hjemme. Vi er blevet orienteret om, at de restriktioner udbredes til hele landet og kommer dermed også til at gælde Nyborg Kommune."

Restriktioner omfatter desuden også, at restauranter og beværtninger skal lukke for alle serveringer undtagen ud af huset.

Det betyder også, at teatre, spillesteder, biografer og lignende skal holde lukket.

Samtidig må idrætten og foreninger vinke farvel til aktiviteter indendørs, og undtagelsen fra forsamlingsloftet på ti fjernes for aktiviteter udendørs.

Kenneth Muhs fortæller videre, at der på orienteringen intet blev nævnt om en mulig begrænsning eller lukning af trafikken over Storebæltsbroen.

Borgmester i Assens Søren Steen Andersen (V) fortæller til TV2 News, at det dog er umuligt at udelukke noget:

"Det kan ikke afvises, at der kan komme yderligere nationale eller lokale restriktioner, men det tager vi, når det kommer."

"Det vigtige er at bevare roen, og at alle borgere forholder sig aktivt i det her og tager hensyn til hinanden," siger han.

31 nye kommuner rammes af restriktioner fra fredag

Flere retter må udskyde sager efter nye coronarestriktioner

Nye restriktioner påvirker advokattilsyn

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier