AdvokatWatch

Statsministeren præsenterer nye coronarestriktioner klokken 12

En delvis nedlukning ventes at omfatte i alt 38 kommuner, herunder København, Odense og Aarhus.

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil på et pressemøde mandag kl. 12 løfte sløret for nye coronarestriktioner. | Foto: Emil Helms

Statsministeriet indkalder til pressemøde om nye coronarestriktioner mandag klokken 12.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Søndag aften varslede statsminister Mette Frederiksen (S) i en video på Facebook, at der mandag annonceres en delvis nedlukning København, Odense, Aarhus og flere andre kommuner.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvilke restriktioner der bliver indført.

Men flere medier har erfaret, at restauranter, barer, biografer og teatre i 38 kommuner vil blive lukket fra 9. december til 3. januar.

Derudover vil skolebørn fra 5. klasse og opefter blive hjemsendt i de ramte kommuner, ligesom også langt flere offentligt ansatte ventes at blive sendt på hjemmearbejde.

Derudover ventes en nedlukning af blandt andet gymnasier, zoologiske haver, forlystelsesparker og foreningsliv.

Mandag formiddag er borgmestre fra de 38 kommuner indkaldt til et virtuelt møde i Sundheds- og Ældreministeriet.

Det samme er regionsrådsformændene i Region Hovedstaden og Region Sjælland, sundhedsordførerne i Folketinget og Kommunernes Landsforening (KL).

Mette Frederiksen sagde søndag i sin video på Facebook, at nedlukningen er blevet besluttet på baggrund af indstillinger fra myndighederne.

Det sker, efter at der i weekenden igen er blevet sat rekord med det højeste antal registrerede smittetal på 24 timer, da smittetallet søndag lød på 1745.

"Vi skal have bedre styr på smitten, inden det bliver selve juleaften. Det kommer til at kræve meget af os alle sammen igen," sagde Mette Frederiksen på Facebook.

"Hvis vi generelt ser færre mennesker, så bliver det mere sikkert at kunne samle den nære familie, når det netop bliver juleaften."

"Vi bliver nødt til at spørge os selv: Skal vi ses? Og ikke – hvordan kan vi ses?"

Nye regler for forretningsrejser: Alle rejser betragtes fra mandag som nødvendige 

Regeringen indfører nye coronarestriktioner og opfordrer til endnu mere hjemmearbejde 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Flere skattesager, en ny bølge af coronaudfordringer og et større fokus på greenwashing kaster mere arbejde af sig for advokater, kunne man læse i AdvokatWatchs spalter i denne uge, som også bød på flere partnerudnævnelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier