AdvokatWatch

Landsdommer forventer ændringer – men ingen revolution af fri proces

Om to år skal udvalget, der skal granske reglerne for fri proces og retshjælp, fremlægge sine anbefalinger. Formanden forventer, at udvalget kommer med konkrete forslag til ændringer, men ser ingen revolution i krystalkuglen.

Landsdommer Jacob Waage (i midten) skal lede udvalget, som skal fremlægge deres konklusioner i 2022. | Foto: Jakob Jørgensen

Gennem flere år har Danske Advokater, Advokatrådet og den juridiske tænketank Justitia kritiseret de danske ordninger for retshjælp og fri proces.

Det har fået justitsminister Nick Hækkerup (S) til at nedsætte et udvalg, der skal blotlægge, hvordan adgangen til gratis retshjælp og fri proces fungerer i praksis.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Brikkerne er ved at falde på plads i ny national efterforskningsenhed, og i denne uge satte chefanklageren ord på processen. Derudover bød ugen på historier om blandt andet specialistmangel, embedsmænd i retten og DLA Pipers ejendomsambitioner.

Dommerformand afviser behov for øget specialisering i skattesager

Formanden for dommerforeningen mener ikke, at der er nogen grund til at samle skattesager på færre byretter, som skatteadvokater har foreslået. "Jeg synes ikke, at man har belæg for at sige, at ikkespecialisering er udtryk for, at afgørelserne er forkerte," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier