Amerikansk domstol: AI-indhold kan ikke beskyttes af ophavsrettigheder

Amerikansk domstol stadfæster beslutning om, at menneskelig indblanding er et ”grundstenskrav” for at blive beskyttet af ophavsrettigheder.
Indhold generet af kunstig intelligens kan ikke blive beskyttet af patenter, påpeger amerikansk domstol. | Foto: Colourbox
Indhold generet af kunstig intelligens kan ikke blive beskyttet af patenter, påpeger amerikansk domstol. | Foto: Colourbox

Indhold generet uden menneskelig indblanding kan ikke beskyttes af ophavsrettigheder, skriver mediet Politico.

Den amerikanske domstol i District of Columbia har stadfæstet beslutningen fra den amerikanske myndighed for ophavsrettigheder.

Dommen kommer til at danne grundlag for fremtidige juridiske slag om intellektuel ejendom, når det handler om indhold skabt af kunstig intelligens.

Kort fortalt handlede retssagen om, hvorvidt programmøreren Stephen Taller kunne overføre ophavsrettighederne for det visuelle værk ”A Recent Entrance to Paradise” til ham selv. 

Værket var generet af Stephen Tallers egen AI-model.

Det er ikke første gang, at Stephen Taller tester grænserne for patenter i forhold til maskingeneret indhold. I 18 tidligere sager har han forsøgt at opnå patenter på baggrund af indhold generet af AI.

(Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie ITWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter