AdvokatWatch

Fagforening vil have ledelser på banen for at løse stressproblemer i advokatbranchen

Det må være et wakeupcall for advokatfirmaernes ledelser, mener formand for Djøf Advokat, efter ny rapport fra Karnov viser store udfordringer med mental trivsel. Danske Advokater afviser kritik.

Mange advokater er plaget af angst og stress, viser undersøgelse. | Foto: (MODELFOTO) Colourbox

Ledelserne i advokatfirmaerne bør gøre mere for at forbedre den mentale trivsel, mener Djøf Advokat, efter rapporten Fremtidens Jurist fra Karnov Group, som Djøf Advokat også har været med til at lave, viser store problemer i branchen, skriver Berlingske.

Ifølge rapporten, hvor godt 3000 fuldtidsansatte jurister har svaret i Danmark, Norge og Sverige, oplever 60 pct. arbejdsrelateret stress og angst.

"Det her er en klar ledelsesopgave, og jeg forventer, som i alle andre brancher, at når ledelsen i advokatbranchen ser sådan nogle tal, så må det betragtes som endnu et wakeupcall, man ikke bare kan ignorere," siger Mathias Krarup, formand for Djøf Advokat, til Berlingske.

Hoa Danske Advokater mener adm. direktør Paul Mollerup ikke, at rapporten entydigt peger på et ledelsesproblem, da "ledelse er en af mange faktorer, der spiller ind i forhold til trivsel", siger han til avisen. Han slår dog samtidig fast, at trivsel i branchen skal tages alvorligt.

Rapport: Juristers arbejdsbalance forbedret under corona – men mental trivsel halter

Rapport: Britiske advokater vil have mere hjemmearbejde og færre timer

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Brikkerne er ved at falde på plads i ny national efterforskningsenhed, og i denne uge satte chefanklageren ord på processen. Derudover bød ugen på historier om blandt andet specialistmangel, embedsmænd i retten og DLA Pipers ejendomsambitioner.

Dommerformand afviser behov for øget specialisering i skattesager

Formanden for dommerforeningen mener ikke, at der er nogen grund til at samle skattesager på færre byretter, som skatteadvokater har foreslået. "Jeg synes ikke, at man har belæg for at sige, at ikkespecialisering er udtryk for, at afgørelserne er forkerte," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier