Advokat tog drastisk beslutning under barsel: "Pludselig voksede idéen hos mig"

En fast stilling hos Bech-Bruun ventede på den anden side af 39-årig advokats barsel. Men der sker noget, når man er på barsel og får tid til at tænke over en masse ting, fortæller hun.
"Jeg vil gerne prøve mig selv af og finde ud af, om jeg kan lave min egen forretning," siger Signe Juulskov Poulsen, der er startet op som selvstændig. | Foto: PR
"Jeg vil gerne prøve mig selv af og finde ud af, om jeg kan lave min egen forretning," siger Signe Juulskov Poulsen, der er startet op som selvstændig. | Foto: PR

Omkring årsskiftet begynder en idé at råbe på opmærksomhed et eller andet sted i advokat Signe Juulskov Poulsens underbevidsthed.

Den 39-årige advokat er på det tidspunkt på barsel med sit tredje barn, og derfor er der masser af andre ting, der kræver opmærksomhed. Men alligevel får idéen langsomt fat.

"Der sker noget, når man er på barsel, og man får tid til at tænke over en masse ting. Og pludselig voksede idéen hos mig om at blive selvstændig," siger Signe Juulskov Poulsen til AdvokatWatch.

Hun er 1. august sprunget ud som selvstændig advokat i kontorfællesskabet Rovsing & Gammeljord midt i København.

Signe Juulskov Poulsen, der har speciale inden for privat og offentlig ansættelsesret, har siden 2016 været senioradvokat hos Bech-Bruun. Tidligere i karrieren har hun arbejdet som chefjurist i Udenrigsministeriet, mens hun startede karrieren hos Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten.

Der står med andre ord store advokatfirmaer og tunge myndigheder malet ud over Signe Juulskov Poulsens karriere, og derfor lå det slet ikke i kortene, at hun nu skal være iværksætter.

"Det er egentlig ikke en drøm, jeg har haft tidligere. Jeg har været rigtig glad for at være på store kontorer," siger Signe Juulskov Poulsen og tilføjer:

"Hvad der satte tankerne om at blive selvstændig i gang, ved jeg ikke. Men over årene er jeg blevet inspireret af min mand, der er tidligere iværksætter og i dag arbejder med startups. Og han har opfordret mig til at prøve at springe ud i det."

Vil prøve sig selv af

Derudover har Signe Juulskov Poulsen spejlet sig i venner og tidligere kolleger, der har droppet det sikre lønmodtagerliv for at blive selvstændig.

"Det har selvfølgelig også været inspirerende," siger advokaten, der nu ser frem til bygge sin egen forretning op sten for sten.

Hvad er det ved at være selvstændig, der tiltaler dig?

"I al sin enkelhed er det nok lysten til at skabe sit eget med den frihed og de udfordringer, der følger med. Jeg vil gerne prøve mig selv af og finde ud af, om jeg kan lave min egen forretning."

Hvad talte imod at starte op selv?

"Der er dels usikkerheden, som jo følger med, når man bliver selvstændig. Men derudover var jeg jo også superglad for mit arbejde. Jeg havde gode kolleger og fik lov til at sidde med på sjove sager, så det var selvfølgelig svært at sige farvel til."

Corona udskød oprindelig plan

Oprindeligt var det planen, at Signe Juulskov Poulsen skulle slå dørene op til sin nye advokatbiks tilbage i maj, men corona sendte lanceringsplanerne tilbage i skuffen, hvor de så har ligget hen over sommeren.

"Jeg tænkte nej, jeg vil ikke starte op i et nedlukket land. Så jeg tog lidt længere barsel," fortæller advokaten, der ikke frygter, at den fortsatte coronausikkerhed gør det sværere at få gang i forretningen.

"I forhold til mit område er der stadig noget at lave. Virksomhederne skal stadig have hjælp med at tilpasse deres organisation, og de skal ud at ansætte, uagtet om der er corona eller ej."

"For mig bliver udfordringen at forbinde mig selv til nogle virksomheder, så de får lyst til at prøve mig af og lave et samarbejde med mig. Men det havde været den samme udfordring, selvom corona ikke fandtes," siger hun.

Deler kontor med tunge profiler

Signe Juulskov Poulsen tager ingen klienter med fra Bech-Bruun, så hun starter fra bunden. Kundemålgruppen er typisk små og mellemstore virksomheder og ledende medarbejdere, men hun håber også på at lande sager på lønmodtagersiden.

"Min ambition er at skabe en sund forretning, hvor jeg med mine evner og erfaringer forhåbentlig kan bidrage til at skabe værdi for nogle andre," siger Signe Juulskov Poulsen.

Hun er alene om at sikre, at den ambition bliver indfriet. Men hun har omgivet sig med solid støtte i form af de omkring ti advokater, der er tilknyttet Rovsing & Gammeljord, som blev etableret i 2017.

"Jeg er virkelig, virkelig glad for, at jeg har fået lov til at sidde sammen med så dygtige og erfarne folk," siger hun.

Flere af de nye kolleger er blandt branchens tungeste profiler, og blandt andre får Signe Juulskov Poulsen mulighed for at stikke hovedet ind til Sys Rovsing, der har en fortid i Bech-Bruun, Anne Birgitte Gammeljord, der har en lang karriere bag sig i Gorrissen Federspiel, og Per Magid, der sidste år stoppede hos Bruun & Hjejle efter 44 år i firmaet.

"Det er enormt vigtigt, at man ikke sidder alene, men at man møder ind et sted, hvor der er nogle mennesker, man har tillid til, og som man har det godt sammen med. Det er meget vigtigt for mig i sig selv," siger Signe Juulskov Poulsen og tilføjer:

"Men derudover forestiller jeg mig også, at vi kan sparre med hinanden. Så hvis der er noget fagligt eller forretningsmæssigt, kan jeg vende det med nogle, som har en meget solid erfaring."

Dialogen om at få plads hos Rovsing & Gammeljord udsprang af, at Signe Juulskov Poulsen igennem mange år har kendt Sys Rovsings børn, Mette Sheraz Rovsing og Troels Rovsing Koch, der begge er en del af advokatfælleskabet. De tre Rovsing-familiemedlemmer ejer Rovsing Advokater sammen.

Bech-Bruun-advokat bliver selvstændig og tilslutter sig fællesskab med erfarne profiler

Farvel til Bruun & Hjejle efter 44 år: Per Magid starter i nyt advokatfirma

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også