AdvokatWatch

Retsudvalg indstiller landsdommer til ny ombudsmand

Folketingets retsudvalg er nået til enighed om at indstille landsdommer Niels Fenger til posten som folketingets ombudsmand.

Pilen peger på Niels Fenger som ny ombudsmand. | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Retsudvalget har netop indstillet landsdommer og juraprofessor Niels Fenger som folketingets ombudsmand.

Det skriver Kristian Hegaard (R), fungerende formand for retsudvalget, på Twitter:

"Så har Retsudvalget netop afgivet betænkning om ny ombudsmand. Som fungerende formand for Retsudvalget glæder det mig, at der er tale om et enigt udvalg, som indstiller dr.jur. og landsdommer Niels Fenger."

For knap to uger siden blev det vedtaget at udnævne en midlertidig ombudsmand, da medlemmerne ikke kunne blive enige om, hvem der skulle afløse Jørgen Steen Sørensen, som har valgt at stoppe på posten for at blive højesteretsdommer, skriver DR.

Niels Fenger har blandt andet taget del i skattesagskommissionen som kommissionsmedlem, som blandt andet skulle finde ud af, hvilke aktører der stod bag lækket af daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S)'s skattepapirer til avisen BT.

Landsdommer bliver vikarierende ombudsmand

Ombudsmand er godkendt som ny dommer i Højesteret 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier