Advokat forlader Gorrissen Federspiel for at blive forsker

Ditte Wiesener Rust har forladt advokatbranchen. Det var både et "inspirerende forskningsmiljø", der lokkede, og tanken om at det er svært at forene advokatlivet med familielivet, som fik hende til at tage springet, fortæller hun til Djøfbladet.
To ud af tre advokater og advokatfuldmægtige overvejer at skifte til en beskæftigelse uden for et traditionelt advokatkontor, viser en undersøgelse fra Djøf Advokat. | Foto: Pexels
To ud af tre advokater og advokatfuldmægtige overvejer at skifte til en beskæftigelse uden for et traditionelt advokatkontor, viser en undersøgelse fra Djøf Advokat. | Foto: Pexels

Ditte Wiesener Rust har sagt farvel til en dagligdag med sager, der skulle ekspederes hver dag hos advokatvirksomheden Gorrissen Federspiel for i stedet at blive ph.d.-stipendiat på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet.

Det skriver Djøfbladet.

Den tidligere advokat kommer de næste tre år til at beskæftige sig med at forske i de juridiske udfordringer, der opstår ved brugen af autonome skibe. Hos Gorrissen Federspiel var hun specialiseret inden for shipping, offshore og transport.

"Jeg er lidt af en nørd, og jeg havde fået et rigtig godt indtryk af forskningsmiljøet som student – et inspirerende miljø, hvor der er plads til livslang læring og ro til fordybelse," siger Ditte Wiesener Rust til Djøfbladet.

Selv om 35-årige Ditte Wiesener Rust var blevet tilbudt en deltidsstilling hos Gorrissen Federspiel, endte hun med at takke nej. Det er for svært at forene advokatlivet med familielivet, og hun var bange for at komme til at opleve sig selv som "den halte hest i væddeløbet", fortæller hun til Djøfbladet.

Ditte Wiesener Rust er langt fra ene om disse betragninger. I en ny undersøgelse fra foreningen Djøf Advokat svarer 49 pct., at familieliv og ansættelse på et advokatkontor er svært forenelige.

To ud af tre advokater og advokatfuldmægtige i undersøgelsen overvejer at skifte til en beskæftigelse uden for et traditionelt advokatkontor, hvor mange peger på en dårlig work-life-balance som primær årsag.

To ud af tre advokater overvejer at forlade branchen

Bach-partner om udsigt til advokatflugt: "Vi må alle sammen gøre noget ved det" 

Initiativer uden effekt: Fortsat få kvinder i advokatfirmaers partnerkredse  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også