AdvokatWatch

Advokat om kvittet direktørjob: "Det blev for meget gab til sidst"

Morten Rüdevald ser frem til igen at kunne hellige sig sine klienter fuldt ud, efter han har forladt toppost hos Brockstedt-Kaalund, hvor han druknede i driftsopgaver. Ny arbejdsgiver har plads til en "gammel hanelefant", siger den 51-årige advokat i et interview med AdvokatWatch.

"Jeg glæder mig til, at jeg kan koncentrere mig om at drive en advokatpraksis, hvor jeg ikke skal deltage i en masse forhold omkring ledelse, men i stedet kan fokusere på det, som jeg er uddannet til," siger Morten Rüdevald. | Foto: Brockstedt-Kaalund / PR

"Man skal have gys, guf og gab, men til sidst blev det for meget gab for mig."

Sådan opsummerer advokat Morten Rüdevald sin beslutning om at kvitte jobbet som direktør i advokatfirmaet Brockstedt-Kaalund i Silkeborg for at blive ansat som associeret partner hos Codex Advokater i Horsens.

Driftsopgaverne kom ganske enkelt til at fylde alt for meget i hverdagen for den 51-årige advokat, der savnede sine klienter, kundekontakten, møderne og sagerne. Efter otte år som direktør har han derfor valgt at skifte spor, så han på ny kan hellige sig hvervet som advokat fuldkomment.

"Jeg syntes efterhånden, at rigtig meget af min hverdag gik med drift – HR, IT, GDPR og alle mulige andre mærkelige bogstavkombinationer – og der var meget lidt tid til overs til advokatrådgivning, ledelse og bestyrelsesposter. Det var ikke det, jeg i sin tid bød ind på, og det var ret beset heller ikke derfor, at jeg i sin tid læste jura og blev advokat," fortæller Morten Rüdevald i et interview med AdvokatWatch.

Han estimerer, at drift til sidst optog 70-80 pct. af hans tid.

Tyggede på at blive selvstændig

Morten Rüdevald er 1. august trådt ind på Vejle-baserede Codex Advokaters kontor i Horsens. Han er dermed tilbage i byen, hvor han har tilbragt størstedelen af sin advokatkarriere. Inden skiftet til Brockstedt-Kaalund – dengang Brockstedt-Rasmussen – var han partner i advokatfirmaet LRP, der er den største advokatvirksomhed i Horsens. Her trådte han også sine barnesko som fuldmægtig.

Han forklarer, at det var naturligt at søge tilbage til Østjylland, fordi hans kunder altovervejende befinder sig i en stribe fra Kolding til Aarhus.

"For mig er det som at komme hjem. Det er mere naturligt for mig at være i Horsens, fordi jeg har et bedre netværk her. Jeg kender generelt flere virksomheder og har flere klienter i området," siger Morten Rüdevald, der har taget sin kundeportefølje bestående af primært jyske virksomheder med sig til Codex Advokater.

"Der er plads til en gammel hanelefant som mig, der langt hen ad vejen gerne vil drive min egen forretning. Det er den samme forretning, vi driver, men jeg kommer med mine kunder, som jeg passer, og jeg kan passe mine bestyrelsesposter. Det har Codex stor forståelse for."

I en tid, hvor advokater tilsyneladende strømmer fra advokathusene ud i en tilværelse som selvstændig, erkender den forhenværende Brockstedt-direktør, der beskæftiger sig med selskabsret, virksomhedsoverdragelser samt køb, salg og udlejning af erhvervsejendomme, at tanken om at gå samme vej strejfede ham.

"Jeg overvejede, hvorvidt jeg skulle blive selvstændig, men det var en strøtanke, som jeg forkastede, fordi jeg dels har behov for en administration i ryggen samt kolleger med andre specialer end mine, så jeg kan give mine klienter en holistisk rådgivning, som dækker 360 grader rundt," forklarer Morten Rüdevald.

"For mig er det jo en revitalisering. Nu skal jeg igen være advokat for fuld kraft. Det sker bare inden for rammerne af en advokatvirksomhed."

Ikke mere ledelse

Morten Rüdevald ser ikke skridtet fra at være direktør til at blive associeret partner som "synderligt usædvanligt". Det har ikke været et tema at blive partner i Codex Advokater, som ejes af selskabets 13 partnere. Og det bliver det heller ikke.

"Jeg har ikke ambitioner om at komme i partnerkredsen. Jeg har prøvet at være partner i et advokatfirma i ti år, og jeg har det glimrende som ansat. Jeg glæder mig til, at jeg kan koncentrere mig om at drive en advokatpraksis, hvor jeg ikke skal deltage i en masse forhold omkring ledelse, men i stedet kan fokusere på det, som jeg er uddannet til," siger han.

"For mig er magten ikke et mål i sig selv, så jeg har aldrig haft en identitet som direktør. Jeg har en identitet som Morten, og den tager jeg med mig hertil."

Erfaringen fra direktørstolen vil dog komme klienterne til gode, mener erhvervsadvokaten.

"I dag forstår jeg uendeligt meget mere om at drive en forretning, end jeg gjorde, da jeg startede. Nu har jeg i otte år siddet helt nede i maskinrummet, og jeg tror helt klart, at det vil gavne mine klienter fremover, fordi jeg har en anden forståelse for den kommercielle virkelighed, som de står i. Dét at drive en advokatvirksomhed med 70 medarbejdere er fuldstændig ligesom at drive en hvilken som helst anden virksomhed," siger han.

På vej ud af døren har Morten Rüdevald nået at sætte et sidste aftryk hos sin tidligere arbejdsgiver, der i samråd med ham har valgt at organisere sig anderledes. I stedet for en direktør vil virksomheden i stil med mange andre advokatfirmaer have en managing partner, som skal varetage ledelsesrollen, samt en administrationschef til at tage sig af de administrative opgaver.

"Vi er i fællesskab kommet frem til, at det formentlig er den rigtige konstellation for Brockstedt-Kaalund fremadrettet," siger Morten Rüdevald.

Brockstedt-Kaalund har udnævnt partner Henrik Lyhne som managing partner, mens René Nymann er ansat som administrationschef med ansvar for områderne økonomi, HR, IT og compliance.

Direktør i Brockstedt-Kaalund stopper – bliver associeret partner

Brockstedt-Kaalund fusionerer to kontorer og udnævner ny ledelse 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier