AdvokatWatch

Nick Hækkerup tager over efter Pape som justitsminister

Den erfarne socialdemokrat med tidligere ministererfaring er blandt navnene i statsminister Mette Frederiksens nye S-regering.

Nick Hækkerup (S) fra sin tid som forsvarsminister fra 2011 til 2013. | Foto: Forsvarsministeriet

Landets nye statsminister Mette Frederiksen (S) har offentliggjort sit ministerhold, og det bliver tidligere forsvarsminister i Helle Thorning-Schmidts regering Nick Hækkerup, der overtager Justitsministeriet efter Søren Pape Poulsen (K).

Han indtræder samtidig i regeringens magtfulde koordineringsudvalg, der desuden udgøres af statsministeren, den nye finansminister Nicolai Wammen samt den nye udenrigsminister Jeppe Kofod, som dermed fratræder i EU-Parlamentet.

Nick Hækkerup er født i 1968 og uddannet cand.jur. Fra 2000 til 2007 var han borgmester i Hillerød Kommune, hvorefter han kom i Folketinget, først som skatteordfører.

I 2011 blev han forsvarsminister i Helle Thorning-Schmidts SRSF-regering, herefter handels- og europaminister i et halvt års tid fra 2013 til 2014, hvorefter han sad som sundhedsminister frem til juni 2015, hvor regeringsmagten skiftede til Lars Løkke Rasmussen (V).

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier