Advokat efterlyser højere lønninger i Bagmandspolitiet

Det er tvivsomt om den seneste tilførsel af ressourcer til Bagmandspolitiet er tiltrækkelig til at kunne bekæmpe økonomisk kriminalitet, mener advokat og tidligere SØIK-leder Hans Fogtdal. Han peger på, at bedre lønforhold kunne forhindre en høj personalegennemstrømning.
Advoklat Hans Fogtdal er tidligere leder af børs- og finansafdelingen hos Bagmandspolitiet. | Foto: PR
Advoklat Hans Fogtdal er tidligere leder af børs- og finansafdelingen hos Bagmandspolitiet. | Foto: PR

Bagmandspolitiet, i daglig tale SØIK, har fået flere mandskabsmæssige ressourcer, men det er tvivlsomt, om det er tilstrækkeligt.

Sådan lyder det i et debatindlæg, som mediet Finans torsdag bringer fra advokat Hans Fogtdal, der driver eget advokatfirma i Hellerup og som er tidligere leder af børs- og finansafdelingen hos Bagmandspolitiet.

Han peger på, at SØIK i dag modtager langt flere indberetninger om hvidvask, at sagerne bliver mere internationale og komplicerede og at SØIK i stigende omfang skal bistå andre myndigheder. Endelig er personaleomsætningen et problem, mener han og foreslår bedre løn:

"En løsning på at fastholde nøglemedarbejdere med særlige kompetencer kunne være at honorere disse bedre. Derved ville der også blive en mere rimelig sammenhæng med den konkrete belastning, som medarbejdere hos SØIK bliver udsat for i de mere og mere mediefokuserede sager," skriver Hans Fogtdal.

"Hvis vi som samfund skal have succes med at bekæmpe økonomisk kriminalitet i alle dens former, bliver vi nødt til i højere grad at opprioritere ressourcerne hertil hos særmyndigheder, politi, anklagemyndighed og ikke mindst hos SØIK," fortsætter han.

Hele debatindlægget kan læses via dette link.

Ret & Råd hyrer advokat med 22 års erfaring fra anklagemyndigheden

SØIK-chefen sender direktører bag tremmer: Næsten ni ud af ti bliver dømt, når han har underskrevet anklageskriftet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også