AdvokatWatch

Advokat dropper juraen for at opdrætte ørreder

Tidligere virksomhedsjurist sætter gang i et projekt til 170 mio. kr. for at opdrætte ørreder i Skagen.

Et besøg hos en kammerat, der arbejde på en virksomhed, der ikke kunne skaffe fisk nok, blev startskuddet til et karriereskifte for den tidligere virksomhedsjurist Esben Bøje Jensen | Foto: Skagen Aquaculture

Den tidligere virksomhedsjurist Esben Bøje Jensen har droppet jura-karrieren og satser nu på opdræt af regnbueørred.

Det skriver Børsen.

Esben Bøje Jensen er uddannet jurist og har arbejdet som virksomhedsjurist i 17 år, blandt andet hos Ericsson, Intel og Rolls-Royce. Nu har han stiftet virksomheden Skagen Aquaculture og vil bygge et anlæg til opdræt af regnbueørred i Skagen. Drømmen er inden for 10-15 år at have en produktion på 100.000 tons fisk om året.

"Skagen Aquaculture bliver etableret ud fra mit eget værdigrundlag og syn på, hvordan en forretning skal drives, så det er, som om der er en ild, der brænder i mig i forhold til det at skabe noget af værdi. Det er ikke, fordi jeg betragter mig selv som idealist, men det er enormt berigende at arbejde med og producere et produkt, som verden har behov for med respekt for miljøet, og som samtidig giver overordentlig god mening ud fra et forretningsmæssigt synspunkt," siger Esben Bøje Jensen til Børsen.

Nysgerrighed startede projektet

Inspirationen til karriereskiftet kom, da Esben Bøje Jensen for tre år siden var på besøg hos en kammerat, som arbejdede på en forarbejdningsvirksomhed, som ikke kunne skaffe råvarer nok.

"Det, synes jeg, var besynderligt. Nysgerrig som jeg er, gik jeg hjem og tænkte over det, og hvor udbuddet af fisk egentlig kommer fra," siger Esben Bøje Jensen.

Han skal bruge 170 mio. kr. til det nye projekt, men ifølge Esben Bøje Jensen er der en finansieringsplan på plads og forhandlinger i gang med en kapitalfond.

EY opruster med skatteprofil fra Horten 

Bech-Bruun gør persondataspecialist til managing associate  

Bech-Bruun udnævner to nye partnere  

Forsvarsadvokat om nyt liv som selvstændig: Det er kæmpestort for mig  

Mere fra AdvokatWatch

Jagt på insolvensadvokater når nye højder

Flere virksomheder går konkurs, og antallet af jobannoncer rettet mod advokater med speciale i insolvens og rekonstruktion har de seneste måneder været på rekordhøjt niveau.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier