AdvokatWatch

Danske Bank opruster compliance-afdeling med profil fra Bagmandspolitiet

Michael Ejlerskov skifter jobbet som chef i Bagmandspolitiet ud med et i Danske Bank, hvor han skal undersøge mistanken om hvidvask i Estland.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Danske Bank har ansat Michael Ejlerskov som senior compliance officer. Han er hentet i SØIK, også kendt som Bagmandspolitiet, hvor han siden 2007 har været chef for myndighedens sporingsenhed, som jagter og beslaglægger værdier.

Det skriver Børsen.

I Danske Bank kommer Ejlerskov til at arbejde under Jens Madsen, tidligere chef for PET og Bagmandspolitiet.

"Jeg har haft 17 gode og lærerige år i SØIK med spændende udfordringer. Da muligheden for at arbejde med bekæmpelse af hvidvask i Danske Bank opstod, besluttede jeg mig for, at det var tid til at prøve noget nyt," lyder det i et skriftligt svar fra Michael Ejlerskov sendt til Børsen.

Danske Bank er i færd med at undersøge mistanker om hvidvask i bankens estiske filial. Undersøgelsen bliver foretaget af advokatformaet Bruun & Hjejle samt den interne enhed under Jens Madsen.

Hos Bagmandspolitiet efterlader Michael Ejlerskov sig lidt af et hul, da han har stået i spidsen for efterforskningen af udbytteskandalen. Men ifølge kommunikationschef hos anklagemyndigheden, Mikkel Thastum, får det ingen betydning for efterforskningen, at Ejlerskov er væk. 

"Vi har masser af dygtige folk, som løfter vores sager, og det er da bare dejligt, at vores folk kan bruges andre steder også," siger han til Børsen.

Denne artikel er bragt af vores søstermedie FinansWatch.

Anklagemyndigheden får ny chefanklager 

Efter 16 år som anklager: Jeg har hele tiden vidst, at jeg en dag ville prøve at være advokat

Jurister: Rigsadvokatens uafhængighed er truet 

Mere fra AdvokatWatch

Jagt på insolvensadvokater når nye højder

Flere virksomheder går konkurs, og antallet af jobannoncer rettet mod advokater med speciale i insolvens og rekonstruktion har de seneste måneder været på rekordhøjt niveau.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier