AdvokatWatch

Efter mere end 40 år i advokatbranchen er Mikael Bernhoft begyndt at varme op til at blive pensionist

70 år 22. januar: Mikael Bernhoft blev pludselig et kendt navn, da han førte et opsigtsvækkende retsopgør om krakket i Hafnia.

Mikael Bernhoft blev en kendt advokat i erhvervspressen, da han førte erstatningssag mod Danske Bank og den tidligere ledelse i det krakkede forsikringsselskab Hafnia. | Foto: Moltke-Leth

Mikael Bernhoft siger selv, at hans advokatforretning er en afviklingsvirksomhed.

Efter langt over 40 år i advokatbranchen er han så småt ved at indstille sig på en ny tilværelse som pensionist. Inden det sker, skal han dog først have afsluttet en række verserende sager.

Han har ikke noget bud på, hvor længe det vil tage, men han fylder 70 år den 22. januar 2018, så ingen kan beskylde ham for ikke at have taget sin tørn på arbejdsmarkedet.

Mikael Bernhoft blev uddannet jurist i 1974 og fik sin advokatbestalling hos advokatfirmaet Reumert, der gennem fusioner i advokatbranchen blev til et af landets største advokatfirmaer, Kromann Reumert.

Inden da var Mikael Bernhoft dog gået sine egne veje, og han har ad flere omgange delt advokatpraksis med Karoly Németh, indtil han i 1991 blev partner i advokatfirmaet Moltke-Leth.

Hafnia gjorde ham kendt

Her blev han pludselig et kendt ansigt i erhvervspressen, da han på vegne af en investor førte et af 1990'ernes mest omtalte retsopgør mod Danske Bank efter krakket i forsikringsselskabet Hafnia.

Sagen blev vundet i Sø- og Handelsretten, men da dommen blev anket, kom Højesteret frem til modsatte konklusion.

Senere dukkede Mikael Bernhoft bl.a. op i offentligheden som forsvarer i en sag om bestikkelse i det daværende Carl Bro.

Han trådte tilbage som partner i Moltke-Leth sidste år, men han har siden haft kontorfællesskab med advokatfirmaet, så han kunne lukke sine sidste sager ned.

Han har desuden beholdt en række bestyrelsesposter, og så er han i øvrigt fortsat aktiv på tennisbanen, hvor talentet engang rakte til deltagelse i Wimbledon.

Erfaren partner retter skarp kritik mod branchen: Maskulin dominans og hårde performance-krav spænder ben for kvinder

Persondata-kapacitet går til Njord fra Bird & Bird

Plesner går efter flere kvindelige medejere 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier