Ministerråd når frem til fælles linje om overførsel af retssager mellem EU-lande

Sveriges justitsminister fortæller, at retssagsoverførsler var en topprioritet under det svenske formandskab.
Ny EU-lovgivning har til formål at gøre det nemmere at overføre retssager mellem medlemsstater. | Foto: Yves Herman
Ny EU-lovgivning har til formål at gøre det nemmere at overføre retssager mellem medlemsstater. | Foto: Yves Herman

EU-Ministerrådet er nået til enighed om en fælles linje i forhold til EU-lovgivning om overførsel af retssager mellem EU-medlemsstater.

Det skriver EU-Ministerrådet i en pressemeddelelse mandag.

At der nu er konsensus sætter man pris på fra svensk side af.

”Det var en topprioritet under det svenske formandskab.”

”Vi startede forhandlingerne i Rådet, og vi er glade for at kunne støtte op om det spanske formandskab i dag, når vi sætter punktum på det her ekstremt vigtige værktøj,” siger den svenske justitsminister, Gunnar Strömmer.

Han mener, at det er et ekstremt vigtigt værktøj for at blive endnu mere effektiv, når det gælder bekæmpelse af organiseret kriminalitet på tværs af grænserne.

På baggrund af det rådet er kommet frem til, skal der efterfølgende forhandles med EU-Parlamentet, og hvis der gives grønt lys, kan loven træde i kraft.

Med den endelige lovtekst er meningen, at den skal sætte rammer for overførsler af strafferetssager, hvilket ifølge Rådet bør føre til øget effektivitet og retssikkerhed.

Rådet skriver, at med stigende kriminalitet på tværs af grænserne, er strafferetsplejen rundt omkring i EU blevet mødt af situationer, hvor flere medlemsstater har ret til at retsforfølge den samme sag.

Dette gælder især for kriminalitet udført af organiserede kriminelle grupper.

Lovgivning om overførsler af disse sager har til hensigt at klargøre, i hvilken medlemsstat det vil give mest mening at føre retssagen i.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter