Advokat og antiterror-specialist udpeget som ny britisk justitsminister

46-årige Alex Chalk har afløst Dominic Raab som justitsminister. Alex Chalk har hidtil haft en fremtrædende rolle i forsvarsministeriet. 
Alex Chalk arbejdede som advokat i 14 år, inden han blev en del af det britiske parlament i 2015. | Foto: Susannah Ireland/AFP/Ritzau Scanpix
Alex Chalk arbejdede som advokat i 14 år, inden han blev en del af det britiske parlament i 2015. | Foto: Susannah Ireland/AFP/Ritzau Scanpix
af Ritzau/Reuters

Den britiske regering har fredag udpeget en ny justitsminister og en ny vicepremierminister, efter Dominic Raab tidligere på dagen forlod begge poster.

Det oplyser regeringen i en udtalelse.

Den nye justitsminister er 46-årige Alex Chalk, der siden premierminister Rishi Sunaks tiltræden i oktober 2022 har haft en fremtrædende rolle i forsvarsministeriet.

Før han blev en del af det britiske parlament i 2015, arbejdede Chalk som advokat i 14 år og var blandt andet specialiseret inden for antiterror-arbejde, drabssager og svindelsager.

Dominic Raab trak sig fredag fra begge sine poster, efter medarbejdere i tre forskellige ministerier havde klaget over ministerens opførsel, og en formel undersøgelse viste, at der var hold i anklagerne. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også