AdvokatWatch

Revisionshus uden deadline for russisk exit

KPMG har som det eneste af de fire store revisions- og rådgivningshuse ikke sat en udløbsdato på sit engagement i Rusland.

"På grund af kompleksiteten og af respekt for de udtrædende medarbejdere er der ikke sat en eksakt dato på, hvornår vi er færdige med den operation," lyder meldingen fra Morten Mønster, der er adm. direktør i KPMG Danmark. | Foto: KPMG / PR

Det er lettere sagt end gjort at kappe båndene til det russiske marked, og derfor tør KPMG ikke sætte udløbsdato på sit engagement i landet, hvor revisions- og rådgivningsvirksomheden har 4500 ansatte.

Det skriver Børsen.

”På grund af kompleksiteten og af respekt for de udtrædende medarbejdere er der ikke sat en eksakt dato på, hvornår vi er færdige med den operation,” lyder det fra Morten Mønster, adm. direktør i KPMG Danmark, over for avisen.

Ruslands invasion af Ukraine har fået virksomheder i hobetal til at forlade det russiske marked, heriblandt de fire store globale revisionshuse, Deloitte, PWC, EY og KPMG, der alle har meldt ud, at de vil forlade Rusland, hvor de har i alt ca. 15.000 ansatte. Deloitte forventer at kunne trække sig på et par uger, mens PWC’s deadline hedder et halvt år, og hos EY må der ifølge Financial Times ikke gå mere end et år, skriver Børsen.

Flere internationale advokatfirmaer har også trukket sig fra Rusland som følge af krigen i Ukraine. Det gælder eksempelvis Magnusson og DLA Piper, der også er til stede i Danmark.

DLA Piper trækker sig fra Rusland

Det sidste af de fire store revisionshuse forlader Rusland

Advokatfirma med dansk afdeling lukker i Moskva

Mere fra AdvokatWatch

Fem byretter tager nu digitalt skridt med ny skifteportal

Ny digital skifteportal, der tirsdag lanceres i fem pilotretter, skal modernisere og forenkle det administrative arbejde med dødsboer. ”Vi har helt klart et efterslæb med digitalisering i domstolene,” lyder det fra it-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier