AdvokatWatch

EU-Kommissionen foreslår ny enhed til at bekæmpe hvidvask

Som ventet har EU-Kommissionen foreslået et fælleseuropæisk hvidvasktilsyn som en del af sit nye lovforslag, der skal lukke en stribe huller i den eksisterende hvidvasklovgivning.

Valdis Dombrovskis (t.v.) er viceformand i EU-Kommissionen, og han har ansvaret for det finansielle område. | Foto: JOHN THYS/AFP / AFP

Fire lovforslag skal til sammen styrke EU's antihvidvasklovgivning, så den dels bliver mere ensartet og dels bredere over hele EU. Det sagde EU-kommissærerne Valdis Dombrovskis og Mairead McGuiness , da de sent tirsdag eftermiddag præsenterede EU-Kommissionens officielle forslag til, hvordan man fremover skal gå til hvidvaskbekæmpelse i EU.

"Vores antihvidvasklove er blandt de strammeste i verden, men de er ikke ensartet håndhævet over det hele," sagde Valdis Dombrovskis på pressemødet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Det skal gøres lettere at blive mindet om de frister, man som virksomhed har i forhold til indberetning af skat og årsregnskaber. Det er formålet med en app, som juristen Mansour Bandri og konsulenten Resat Durmisi har udviklet.

Tredjepartsfinansiering af danske retsopgør vækker skepsis

Udenlandske investorer har planer om at investere millionbeløb i danske retsopgør, som de egentlig ikke har part i. De håber på et afkast og mener, de hjælper andre med at få retfærdighed. Andre mener, de snarere er gribbe, der vil profitere på andres ulykke.

IP-rådgiver skifter ud på direktørpost

Tidligere Penta-direktør stopper som topchef i rådgivningsvirksomheden Patrade, der beskæftiger sig med immaterialret. Hans afløser kommer fra kommunikationsbranchen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier