AdvokatWatch

Russisk advokatgruppe stopper af frygt for sagsanlæg

Russisk anklagemyndighed beskylder advokatgruppe, der har bånd til Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj, for forbindelser til en "uønsket" tjekkisk organisation.

Komanda 29's leder, Ivan Pavlov, har forsvaret Aleksej Navalnyjs (på billedet) antikorruptionsstiftelse FBK. | Foto: Shamil Zhumatov/Reuters/Ritzau Scanpix

En gruppe af advokater med forbindelse til Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj har søndag stoppet sit arbejde i et ikke nærmere bestemt tidsrum.

Det sker af frygt for at blive retsforfulgt i Rusland. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Gruppen, som hedder Komanda 29, mener, at der er for stor risiko ved at fortsætte.

"Vi har måttet tage en svær beslutning," lyder det i en erklæring på beskedtjenesten Telegram ifølge dpa.

Gruppen har tidligere fået blokeret sin hjemmeside af myndighederne.

"Det næste skridt i angrebet kunne være kriminalsager mod medlemmer og støtter," skriver Komanda 29 videre.

Medlemmerne af gruppen planlægger at fortsætte deres arbejde på egen hånd.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters mener den russiske anklagemyndighed, at Komanda 29 har forbindelse til den tjekkiske ngo Spolecnost Svobody Informace, der er klassificeret som en "uønsket organisation" i Rusland.

Det afviser Komanda 29, men siger samtidig, at man ikke kan undlade at handle efter anklagemyndighedens udmelding.

I spidsen for advokatsammenslutningen står Ivan Pavlov, som har forsvaret Navalnyjs antikorruptionsstiftelse FBK.

Pavlov har været genstand for en kriminalundersøgelse i Rusland siden april, hvor han blev beskyldt for at videregive fortrolige oplysninger om en af sine klienter.

Oppositionspolitikeren Navalnyj selv sidder fængslet for ifølge russiske myndigheder at have overtrådt betingelserne for prøveløsladelse i en bedragerisag, som Navalnyj mener, at han er uskyldig i.

Navalnyj blev livsfarligt forgiftet i forbindelse med en indenrigsflyvning i august 2020. Han vendte i januar hjem efter længere tids behandling på et hospital i Tyskland. Ved hjemkomsten til Rusland blev han anholdt.

Mere fra AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Det skal gøres lettere at blive mindet om de frister, man som virksomhed har i forhold til indberetning af skat og årsregnskaber. Det er formålet med en app, som juristen Mansour Bandri og konsulenten Resat Durmisi har udviklet.

Tredjepartsfinansiering af danske retsopgør vækker skepsis

Udenlandske investorer har planer om at investere millionbeløb i danske retsopgør, som de egentlig ikke har part i. De håber på et afkast og mener, de hjælper andre med at få retfærdighed. Andre mener, de snarere er gribbe, der vil profitere på andres ulykke.

IP-rådgiver skifter ud på direktørpost

Tidligere Penta-direktør stopper som topchef i rådgivningsvirksomheden Patrade, der beskæftiger sig med immaterialret. Hans afløser kommer fra kommunikationsbranchen.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier