AdvokatWatch

Svenske forsvarsadvokater beskyldes for læk til bandekriminelle

Kampen om klienter er så hård blandt svenske forsvarsadvokater, at flere presses til at gøre tjenester for bandekriminelle. I en sag er to svenske advokater anklaget for at lække hemmelige oplysninger.

Politiet anklager to forsvarsadvokater for at have hjulpet ledere af en bande med at lokalisere våben. | Foto: Jesper Mortensen

Forsvarsadvokater i Sverige er blevet ramt af en skandale om hemmelige læk til bandekriminelle, skriver Berlingske på baggrund af artikler fra de svenske aviser Expressen og Dagens Nyheter.

Politiet anklager de to forsvarsadvokater Ekrem Güngör og Amir Amdouni fra advokatfirmaet Devlet for at have hjulpet ledere af en bande med at lokalisere våben, ligesom de angiveligt har delt fortrolige informationer om politiets arbejde.

Sagen kommer i forlængelse af historier om, at konkurrencen blandt forsvarsadvokater er så hård, at kriminelle kan få advokater til at udføre tjenester ved at true dem med at skifte forsvarer.

De anklagede advokater vil ikke kommentere beskyldningerne over for Expressen.

Profilerede advokater kritiseres for dårlig etik

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier