DLA Piper og Gorrissen Federspiel topper M&A-lister

Kun tre danske advokatfirmaer går frem på Mergermarkets lister over virksomhedshandler. I 2020 er det særligt inden for teknologi, at M&A-rådgivere skal finde forretning, vurderer DLA-partner.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Som forventet kunne M&A-markedet i 2019 ikke helt følge med i samme tempo som året før, viser nye tal fra Mergermarket. På listen over de ti firmaer med flest transaktioner var det kun DLA Piper, Plesner og Gorrissen Federspiel, der havde fremgang i 2019.

DLA Piper placerer sig i førerfeltet med 67 gennemførte virksomhedshandler for 2019, mens Bech-Bruun følger med på en andenplads med 60 handler. Det er dog Gorrissen Federspiel, der topper listen over værdien af virksomhedshandler med 13,6 mio. dollar, fremgår det af tallene fra Mergermarket, som advokaterne selv indrapporterer virksomhedshandlerne til.

Advokatfirmaerne med flest M&A-opgaver i 2019. Kilde: Mergermarket. | Foto: Mergermarket
Advokatfirmaerne med flest M&A-opgaver i 2019. Kilde: Mergermarket. | Foto: Mergermarket

Hos det internationale firma DLA Piper fremhæver advokaten Jens Krogh Petersen, Head of Corporate M&A, blandt andet salget af it-koncernen KMD til den japanske teknologikoncern NEC som en af årets mest indbringende og "spektakulære" virksomhedshandler. Prisen for opkøbet landede på otte milliarder kroner, og DLA Piper sad med ved forhandlingsbordet som rådgiver for NEC.

Derudover har DLA Piper blandt andet kunne beholde førertrøjen fra sidste år som følge af de mange internationale kontakter, lyder det.

"Efter vi fusionerede med Delacour, har vi fået gavn af, at de har haft mange gode klienter, som har været interesseret i generationsskifte og salg af deres virksomheder. Samtidig er vores internationale platform vokset, efter vi blev en del af DLA Piper, og det har helt sikkert gavnet os i forhold til at få flere sager med udenlandske klienter og flere virksomhedshandler for private equity fonde," siger Jens Krogh Petersen.

Opbremsning kan fortsætte

Trods opbremsningen på M&A-markedet i 2019 har konkurrencen ikke være mindre intens af den grund, og mange advokatfirmaer og konsulenthuse har oprustet inden for netop M&A i håb om at få en lidt større bid af det lukrative marked.

"Mange dygtige advokatkontorer har specialiseret sig i M&A, så konkurrencen er hård, og det kan jeg kun forvente, den bliver ved med at være," siger Jens Krogh Petersen.

Selv har DLA Piper ved årsskiftet forfremmet advokat Anders Kaasgaard til partner samt hyret John Emil Lyngfeldt Svenson ind fra Accura, der begge beskæftiger sig med køb og salg af virksomheder.

Advokatfirmaerne rangeret efter værdi af virksomhedshandlerne i 2019. Kilde: Mergermarket.
Advokatfirmaerne rangeret efter værdi af virksomhedshandlerne i 2019. Kilde: Mergermarket.

"Det er i tråd med, at vi har en forventning om, at der vil være nok at se til på M&A-markedet," Jens Krogh Petersen.

M&A-advokaten spår, at flere kontorer vil mærke opbremsningen på M&A-markedet fortsætte i 2020, men bemærker at DLA Piper selv har en "spændende og god pipeline".

"Vi er ret fortrøstningsfulde for 2020, da vi i Norden og særligt i Danmark har nogle nicher, hvor man rent faktisk ikke har grund til helt så meget pessimisme. Vi er derfor bedre stillet end andre steder i Europa," siger Jens Krogh Petersen.

Øget aktivitet i teknlogisektoren

De sektorer og områder hvor Jens Krogh Petersen fortsat forventer gode udsigter er blandt andet inden for teknologisektoren – fintech og robotteknologi – samt cannabis-markedet og life science.

"Danmarks styrke de seneste 10-20 år har været de rigtig dygtige teknologi-iværksættere, og det tror jeg vil fortsætte. Derfor tror jeg, der vil komme et øget cross border-fokus med udenlandske investorer og udenlandske industrielle virksomheder, der vil kigge på de nordiske og danske teknologivirksomheder og andre virksomheder, hvor der er knowhow, udvikling og innovation – det kunne også været inden for fintech," siger Jens Krogh Petersen.

Markedet vil også være præget af fortsat stor aktivitet fra danske og nordiske fonde, mener han, men også udenlandske fonde kan man forvente at se en øget opkøbsiver hos.

"De seneste år har vi set større aktivitet hos de udenlandske fonde, som vi ikke tidligere har set sig bevæge sig så meget ind på det nordiske marked. Jeg tror, de er blevet interesseret i Norden, fordi der har været flere usikkerheder i forbindelse med handelskrigen mellem USA og Kina, brexit og Sydeuropa har ikke været oppe i samme gear siden finanskrisen," siger Jens Krogh Petersen.

M&A-advokat afblæser al snak om krise – det bliver højst en mild opbremsning 

Bruun & Hjejle højdespringer på M&A – og ny topplacering til Bech-Bruun 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også