AdvokatWatch

Deloitte lancerer legaltech-program

Konsulent- og revisionshuset Deloitte indgår et samarbejde med 14 selskaber, der arbejder med tech-løsninger inden for den juridiske branche.

Deloitte inviterer legaltech-firmaer til samarbejde | Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Konsulent- og revisionshuset Deloitte har lanceret et legaltech-program ved navn "Deloitte Legal Ventures", hvor firmaet vil indgå et samarbejde med 14 selskaber, der arbejder med tech-løsninger inden for den juridiske branche. Det skriver branchemediet Law.com.

De fleste af selskaberne er startups, og som en del af aftalen mellem Deloitte og firmaerne vil konsulenthuset give firmaerne adgang til rådgivning, teknologi og ekspertise fra fagkyndige inden for jura og investeringer. I bytte vil Deloitte benytte sig af produkterne og løsningerne fra de 14 selskaber.

"Ny teknologi har revolutioneret flere industrier i de seneste år, men indtil videre har den juridiske branche haltet efter. Et samarbejde med nye selskaber vil være med til at skabe innovative løsninger i branchen og give begge parter mulighed for at dele viden. Vi tror på, at den her anderledes tilgang vil redefinere måden, juridiske ydelser vil blive leveret på i fremtiden," siger Michael Castle, managing partner i Deloitte Legal, ifølge Artificiallawyer.com.

PWC har ifølge Law.com tidligere på året lanceret et lignende initiativ.

Legaltech har længe været genstand for stor opmærksomhed i den danske advokatbranche. Men det til trods er det langt fra alle advokatfirmaer, som rigtig har givet sig i kast med det.

Men med en intensiveret konkurrencesituation er advokatvirksomhederne under pres fra flere sider. Det gælder både digitale opstartsvirksomheder, konsulenthuse og revisionsfirmaer, som vil løse de klassiske advokatopgaver på en hurtigere og billigere måde.

Bech-Bruun annoncerede for nyligt, at advokatkontoret har overtaget den danske softwarevirksomhed d60 og stifter samtidig et selvstændigt selskab, som skal fungere som et strategisk digitalt ben ved siden af de juridiske ydelser.

Fremadstormende britisk tech-selskab kæmper med at nå danske advokater

Bech-Bruun går ind i legaltech med opkøb og nystiftet selskab

"Big Four" vil konkurrere med de største advokatkontorer og sigter efter legaltech 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier