AdvokatWatch

To centrale jurister får advarsler i Støjberg-sag

Tidligere vicedirektør og chefjurist har fået disciplinære advarsler i sagen om Inger Støjbergs ulovlige instruks.

Tidligere chefjurist i Udlændinge- og Integrationsministeriet Lykke Sørensen har sammen med tidligere vicedirektør i Udlændingestyrelsen Lene Vejrum fået en disciplinær advarsel i sagen om de adskilte asylpar. | Foto: Jens Dresling

To embedsmænd har fået disciplinære advarsler for deres rolle i sagen om tidligere integrations- og udlændingeminister Inger Støjbergs ulovlige instruks.

Det viser en aktindsigt, som Altinget har fået hos Justitsministeriet.

Advarslerne er en del af historien om Inger Støjberg, som i 2016 gav en instruks om, at asylpar, hvor den ene part var mindreårig, skulle adskilles - også selv om der ikke havde fundet en konkret og individuel vurdering sted.

Lykke Sørensen er den ene af de to embedsmænd, som har fået en disciplinær advarsel. Hun var chefjurist i Støjbergs ministerium.

Den anden er jurist Lene Vejrum, som var vicedirektør i Udlændingestyrelsen.

Med de nye afgørelser vurderer Justitsministeriet, at de to tjenestemænd ikke har levet op til tjenestemandsreglen om, at man ”samvittighedsfuldt” skal overholde de regler, der gælder for ens stilling, og at man skal vise sig ”værdig til den agtelse og tillid, som stillingen kræver”.

En advarsel er den mildeste af de disciplinære straffe, som en tjenestemand kan få for at have begået en tjenesteforseelse.

Og sagen får da heller ikke yderligere konsekvenser for de to, lyder det fra Rigspolitiet, hvor de begge er ansat i dag.

”Sagen er afgjort disciplinært med en advarsel og får derfor ikke yderligere konsekvenser for de pågældende,” lyder det i en skriftlig kommentar til Altinget.

Lykke Sørensen er politidirektør, hvor hun i ledelsen rangerer lige under rigspolitichef Thorkild Fogde. Lene Vejrum er HR-chef.

Begge er uenige i Justitsministeriets ansvarsvurdering.

Vidne i Støjberg-sag overhørte centralt opkald: ”Kan I da ikke engang læse?”

Topjurist vidnede i Rigsretten: Omstridt notat spillede ingen rolle

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier