Landsret skal bruge 101 dage på OW Bunker-sag

Stor erstatningssag i kølvandet på OW Bunkers konkurs begynder om et år og vil vare endnu et år.
Østre Landsret oplyser til Ritzau, at sagen risikerer at blive udsat yderligere, da der allerede på nuværende tidspunkt er frister om blandt andet syn og skøn, som ikke er overholdt. | Foto: Jens Dresling
Østre Landsret oplyser til Ritzau, at sagen risikerer at blive udsat yderligere, da der allerede på nuværende tidspunkt er frister om blandt andet syn og skøn, som ikke er overholdt. | Foto: Jens Dresling
Af Ritzau

Østre Landsret skal bruge 101 retsdage på at afgøre en stort anlagt erstatningssag i kølvandet på den kollapsede Nørresundby-virksomhed OW Bunker.

En kapitalfond og et revisionsfirma er sagsøgt med krav om erstatning.

Landsretten oplyser torsdag til Ritzau, at hovedforhandlingen i sagen, som er anlagt af konkursboet efter virksomheden, efter planen går i gang 21. oktober næste år.

Og fra den dag og lige knap et år frem skal sagens mange advokater hilse på hinanden med jævne mellemrum, da der i gennemsnit vil være et par retsdage om ugen, når man ser bort fra diverse ferier og fridage.

Når sagen bliver afgjort i efteråret 2025, vil det være 11 år siden, virksomheden OW Bunker, som handlede med brændstof til skibe verden over, gik konkurs.

Konkursen ramte blot otte måneder efter en storstilet børsnotering, der blev fejret som en stor succes.

Når en virksomhed går konkurs, indsætter retten en kurator, som har til opgave at fordele de tilbageværende værdier i virksomheden til kreditorerne.

I tilfældet OW Bunker har kurator vurderet, at man kan hive yderligere penge hjem til kreditorerne gennem erstatningssager mod blandt andet revisionsfirmaet Deloitte og kapitalfonden Altor, som var ejer af OW Bunker op til børsnoteringen.

Risikerer allerede at blive udsat

I den forbindelse har der været rejst flere sager ved domstolene. I marts sidste år fastslog Højesteret, at en af sagerne måtte falde, da kravet i den lappede over med kravet i en anden sag.

En måned efter gav Østre Landsret så tilladelse til, at erstatningskravet i den anden sag – som er den sag, hvor hovedforhandlingen begynder i oktober 2024 – kunne forhøjes med 800 millioner kroner fra det oprindelige krav på 200 millioner kroner.

Det skete ved en såkaldt delforhandling, mens sagen i sin helhed skal behandles ved en såkaldt hovedforhandling. Og den bliver altså så omfattende, at retten skal bruge 101 dage.

Østre Landsret oplyser til Ritzau, at sagen risikerer at blive udsat yderligere, da der allerede på nuværende tidspunkt er frister om blandt andet syn og skøn, som ikke er overholdt.

Ifølge den foreløbige tidsplan er der berammet retsmøder i sagen frem til 29. september 2025.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter